| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

OperaKalandorok a Hepp-iskolábólForrás: Dr. Hepp Ferenc Általános IskolaMegjelent: 2019 Október 18. ( Péntek ) 09:19
Helyszín: Békés József Attila u. 12
2019. október 16-án 30 felső tagozatos tanulóval vettem részt Budapesten a Magyar Állami Operaház köznevelési oktatási programjának keretein belül megrendezett OperaKaland előadáson, melyen Erkel Ferenc: Hunyadi László című operáját tekinthettük meg.

A tanulmányi kirándulásunkat felkészítő órával kezdtük a kirándulást megelőző napon, ahol a tanulók Erkel Ferenc zeneszerző munkásságával, valamint az opera műfaji sajátosságaival és az aktuális mű, történeti hátterével, szereplőivel, cselekménysorával ismerkedhettek meg. A felkészítésben és a gyerekek kísérésében iskolánk ének-zene tanárnője Pörneki Anikó volt a segítségemre.

Tanítványaink a budapesti kirándulás délutánján Mátyás király országáról szerezhettek bővebb ismereteket a Magyar Nemzeti Múzeumban egy interaktív foglalkozáson. Az előadás előtti fővárosi séta és a színházlátogatás utáni múzeumpedagógiai óra tette teljessé a napunkat.

Barna ZoltánEmbed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=95114_operakalandorok_a_hepp_iskolabol" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?