Tolcsvay és Barátai Békésen – Karácsonyi Nagykoncert


Forrás: Békés Városi Kulturális Központ, Könyvtár, Múzeum és Sport Nonprofit Kft.
Helyszin: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ, Jantyik Mátyás utca , 23-25
Tolcsvay László a Fonográf együttes tagja és zeneszerzője néhány éve újra kedvet kapott a régi klasszikus dalok zenekari eljátszásához. Decemberben Békésre érkeznek, ahol felcsendülnek a FONOGRÁF együttes legnagyobb slágerei.

Tolcsvay László a hatvanas évek beatgenerációjának egyik kimagasló egyénisége. Klasszikus zenei tanulmányai mellett beatzenekarokban játszott, tizenhat évesen már dalokat komponált. A Tolcsvay Trió alapító tagja. 1968-ban vált ismertté, amikor megnyerték a Ki mit tud-ot. Együttesük elsőként ötvözte a rock-muzsika elemeit a magyar népzenével, új utat nyitva ezzel a hazai rockzenének.

1973-ban komponálta Petőfi Sándor versére az azóta legendássá vált Nemzeti dalt, amely korosztályának himnuszává vált. 1973-tól a Fonográf együttes tagja és zeneszerzője, több mint tíz lemezt készítettek együtt. A 70-es években Kelet-Európa egyik legnépszerűbb zenekarává váltak. A mai napig írja Koncz Zsuzsa és Halász Judit dalait is. Közel száz ma már legendás nagylemez őrzi munkáját.

1987-ben komponálta a Magyar Mise című monumentális művét, amelyben ötvöződnek a népi, a klasszikus és a rockzenei hagyományok. Ezt a vonalat napjainkig műveli, számtalan darab készül már el ezekhez hasonló formában.

Néhány éve újra kedvet kapott a régi klasszikus dalok zenekari eljátszásához. Így ezzel a remek múltidézős koncert körút egyik állomása lett Békés. Még pedig karácsony előtt december 19-én, amikor is igazán felemelő érzés lesz hallani a FONOGRÁF együttes legnagyobb slágereit: Hunyd le a szemed, Jöjj kedvesem, Az első villamos, Levél a távolból, Lökd ide a sört, Vidéki kislány, Ne vágj ki minden fát……stb.

Legyen koncertjegy a karácsonyi ajándék, egy felejthetetlen zenei élmény!

Jegyek október 24-től kaphatók a kulturális központban, elővételben 3500 Ft-ért, az előadás napján 4000 Ft-ért.

Időpont: 2019. december 19. (csütörtök) 19 óra

Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. u. 23-25.)

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!