Pályaválasztási szülői értekezlet a Reményhírben


Pályaválasztási szülői értekezlet a Reményhírben

Iskolánk 2019. október 21-én tartotta a 7. és a 8. osztályos tanulók és szüleik részére a pályaválasztási szülői értekezletet.

Meghívott vendégünk volt a város két középiskolájának igazgatója.

Dr. Pataki Ágnes, a Szegedi Kis István Református Gimnázium intézményegység-vezetője, bemutatta a náluk folyó gimnáziumi és szakgimnáziumi képzést, kiemelve a néhány éve működő közgazdasági osztályokat. Hangsúlyozta, hogy intézményükben nagy jelentőséget tulajdonítanak a nyelvi képzésnek, vizsgahelyként is működnek.

Moldován-Garas Helga, a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola igazgatónője ismertette az iskolájukban folyó szakképzést, felhívta a figyelmet az újonnan induló erdésztechnikusi képzésre. Elmondta, hogy a szakma után is van lehetőség az érettségi megszerzésére.

A vendégek után Balogh Erika, a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola intézményegység-vezetője, tájékoztatta a szülőket, hogy intézményünk is indít szociális gondozó és ápoló szakképzést, bemutatta az osztály leendő osztályfőnökét, Farkas Mihályt.

Hangsúlyozta, hogy tapasztalataink szerint a tanulók bizonyos részénél problémát okozhat az iskolaváltás, ezt kívánja a fenntartó az osztály indításával megoldani.

A szülői értekezlet utolsó részében Szollárné Lovas Györgyi pályaválasztási felelős ismertette a szülőkkel a továbbtanulás menetét, határidőket, lehetőségeket.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!