Megalakultak a megyei nemzetiségi önkormányzatok


A korábbi elnökök kaptak ismét bizalmat

Alakuló ülést tartottak a Békés megyei nemzetiségi önkormányzatok. Elnököt, alelnököt választottak, és szervezeti és működési szabályzatot vizsgáltak felül.

Október 13-án nemzetiségi képviselőkre is voksoltak az állampolgárok. Békés megyében négy megyei nemzetiségi önkormányzat működik: német, roma, román és szlovák. Alakuló üléseiken a mandátumuk átvétele után esküt tettek, majd a Békés Megyei Területi Választási Bizottság elnökhelyettese, dr. Kovács Eszter tájékoztatta a jelenlévőket a nemzetiségi képviselők választásának eredményéről. Az egyes önkormányzatokban hét-hét képviselő dolgozik, közülük választottak elnököt és alelnököt. Valamennyi megyei nemzetiségi önkormányzatban a korábbi elnökök kaptak ismét bizalmat, a választás eredménye a következő: a Békés Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Mittag Mónika Éva, alelnöke Hack Mária, a Békés Megyei Szlovák Önkormányzat elnöke Krajcsovicz Andrásné, alelnöke Klementné Zelman Ildikó Anna, a Békés Megyei Román Önkormányzat elnöke Karancsi Andrásné, alelnöke Márk Tivadar Tamás, a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Jónás Jánosné, alelnöke Ásós Tibor.

Mindezek után a Békés Megyei Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodást, majd szervezeti és működési szabályzatukat vizsgálták felül.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!