| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Hősök és Áldozatok - MegemlékezésForrás: GA-Pix Fotó - BékésEsemény időpontja: 2019 November 1. ( Péntek ) 10:00
Ünnepi beszédet Vámos Zoltán, Békés város alpolgármestere mondott. Mások mellett arról beszélt, hogy a békési első és második világháborús emlékműveken megörökített több száz hősi áldozat nevei mögött emberi sorsok, sorstragédiák állnak, melyeket a családok máig őriznek, ahogyan az elhunytak emlékét is.

Mindenszentek ünnepén hagyományosan megtartották a Hősök és Áldozatok Napját Békésen, a főtéri világháborús emlékműnél. A helyi keresztyén gyülekezetvezetők közül jelen volt dr. Esiobu Anayo Augustus római katolikus plébános, Molnár Máté református lelkész és dr. Vass Gergely baptista lelkipásztor, akik Mindenszentek napjának jelentőségéről és a halállal, halottakkal kapcsolatos szentírási üzenetről szóltak. Ágoston atya kifejtette, hogy Mindenszentek ünnepén olyanokról emlékezik meg a keresztény egyház, akik példamutatóan éltek a földön és hősi módon gyakorolták az élet erényeit, a hitet, az igazságot és a szeretetet, köztük a hazaszeretet. Molnár Máté arról szólt, hogy a gyász napjaiban és az elhunyt szeretteinkre való emlékezés idején elsősorban Isten vigasztal meg, de egyben arra is felhatalmazást ad, hogy felebaráti szeretetből mi magunk is vigasszal álljunk a gyász terhét hordozók mellett. Dr. Vass Gergely pedig kifejtette, hogy mai szabadságunknak ára van, így e napon azokra a katona hősökre is emlékezünk, akik a harcmezőkön áldozták életüket.

Az ünnepség során szavalattal fellépett Foltin Zalán, a Szegedi Kis István Gimnázium diákja, majd koszorúzásra és gyertyagyújtásra került sor. A városvezetés nevében Kálmán Tibor polgármester, Tárnok Lászlóné jegyző és Vámos Zoltán alpolgármester helyezte el az emlékezés virágait mind a két emlékműnél.

A képek akár eredeti méretben is elérhetőek a GA-Pix - Minden ami Fotó! weboldalon!Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=95278_hosok_es_aldozatok_megemlekezes" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?