A bölcsődét kereste fel először a városi bizottság


Az októberben megalakult új képviselő-testület Humán és Szociális Bizottsága november 8-án intézménylátogatás keretében a kistérségi óvoda és bölcsőde intézmény bölcsődei intézményegységét kereste fel.

Mucsi András képviselő, a bizottság elnöke a kérdésünkre elmondta: A Humán és Szociális Bizottság a következő öt évben minden városi intézményt felkeres és személyesen tájékozódik az ottani munkáról. A mostani látogatás célja az volt, hogy a bölcsődei vezetők, dolgozók elmondhassák kéréseiket, eljuttassák észrevételeiket a város vezetőihez. A Rákóczi és Fábián utcai intézmények felkeresése során Zseák Lászlóné és Csökmeiné Kulcsár Márta voltak a bizottság segítségére. A bizottság tagjai megismerték az intézmények munkáját, felmérték az elvégzendő feladatokat. A közeljövőben a bizottság tagjai a városi szociális intézménybe és a rendőrségre is ellátogatnak, valamint felkeresik a köznevelési intézményeket is.

A bizottsági látogatáson részt vett Polgár Zoltán alpolgármester, a bánhidai választókerület önkormányzati képviselője is, aki támogatásáról biztosította a körzetben fekvő két intézmény vezetőit.

Kálmán Tibor polgármester a látogatások kapcsán így fogalmazott: a képviselő-testület minden bizottságától intenzív munkát vár el és a cél az, hogy a várost irányító politikusok minél több intézménnyel, vállalkozással lépjenek párbeszédre a kihelyezett ülések által is. Az Ügyrendi Bizottság feladata a rendőrséggel és a polgárőrséggel való kapcsolattartás lesz, a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság pedig a gazdasági élet szereplőit fogja felkeresni.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!