Tisztújítás volt a békési KDNP szervezetnél


A vezetőséget a tagság egyhangú döntés alapján választotta meg:

Elnök: Mucsi András, titkár: Füredi János, alelnökök: Kovács Ildikó, Kovács Gusztáv, Polgár Zoltán, gazdasági vezető: Tóthné Szabó Ibolya

Megyei választmányi küldöttek: Dr. Pálmai Tamás és Füredi János.

A helyi szervezet munkája elismeréseként tiszteletbeli elnöki címet adományozott Izsó Gábornak volt polgármesternek.

Mucsi András elmondta, a KDNP megerősödve jött ki a választásból helyben, a legfontosabb siker az, hogy a Fidesz - Magyar Polgári Szövetséggel harmonizálódott a viszony Dankó Béla országgyűlési képviselő segítségével.

Az elnök hangsúlyozta, Fidesz-KDNP mint pártszövetség először tudott átütő sikert elérni a választásokon Békésen, a nyolcból hét körzetben nyert és a polgármestert is a pártszövetség adja.

A polgármester Kálmán Tibor, a KDNP tagja, az egyik alpolgármester pedig Polgár Zoltán úr, a KDNP helyi alelnöke.

Egy bizottság elnökségét adja a KDNP, kettőét a Fidesz (Mucsi András – Humán és Szociális Bizottság)

A Fidesz – KDNP által felkért külsős bizottsági tagok:

Humán és Szociális Bizottságban Kovács Ildikó, Vidáné Endrődy Ildikó, Serfecz Dávid, az Ügyrendi, Lakásügyi és Közrendvédelmi Bizottságban Kovács Gusztáv és Füredi János, a Pénzügyi Bizottságban Apáti-Nagy Lajos, Balázs László.

Mucsi András kitért arra is, hogy a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Kovács Gusztáv lett, aki 2003 óta a KDNP tagja, öt éve helyi alelnöke.

A megyei önkormányzatban Mucsi András képviseli Békést és a Fidesz-KDNP-t.

Végezetül Kovács Ildikó ismertette a KDNP csoport elképzeléseit, melyben sarkalatos pont az együttműködés az országgyűlési képviselővel és a megyei önkormányzattal, a lakosság folyamatos tájékoztatása képviselői hírlevelek és a helyi sajtó segítségével.

Intenzív választókerületi munkát szeretnének a külsős bizottsági tagok bevonásával, több kihelyezett ülést, melyek közül a bölcsődelátogatás nyitotta a sort.

Az alelnök kitért arra is, hogy együtt szeretnének működni és párbeszédet folytatni minden helyi politikai erővel, civil szervezettel. Kiemelt szerepet kapnak munkájukban a Békésen működő egyházak, gyülekezetek.

Polgár Zoltán alelnök, alpolgármester bejelentette, "Ültess egy fát" névvel új mozgalmat indítanának a városban, melynek lényege, hogy minden békési újszülött után a város egy fát adományoz a szülőknek, melyet a tervek szerint közterületen ültetnének el és a gyermek nevét egy kis tábla is őrzi majd a fa előtt. A fa gondozását a szülők és a város közösen végezné. A kezdeményezés részletei hamarosan megjelennek majd.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


tisztújítás kdnp