Fokozott rendőr-polgárőr szolgálat a határmentén


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés megye
Az OPSZ Határvédelmi Polgárőr Tagozata Békés megye déli térségében, a határterületi lakosság biztonságérzetének fokozását, kiemelt összehangolt rendőr-polgárőr szolgálaton keresztül kívánja erősíteni.

Mezőhegyes, Mezőkovácsháza, Battonya térségében 2019. november 15 és 17-e között fokozott rendőr-polgárőr szolgálatot hajtott végre nyolc Polgárőr Egyesület. Az egyesületek határvédelmi polgárőrei, 30 fő, összesen 540 óra polgárőr járőrszolgálatot teljesített.

Turcsán István, az OPSZ Határvédelmi Polgárőr Tagozat elnökségi tagja elmondta, hogy a három napig tartott fokozott rendőr- polgárőr szolgálat célja a közterületek és a külterületek fokozott figyelése, - idegen személyek, gépkocsik megfigyelése, - a közbiztonság és a bűnmegelőzésben való aktív részvétel valamint a határterületi lakosság biztonságérzetének növelése. A közös rendőr-polgárőr fokozott szolgálatben a rendőrség és a határrendészet tagjain kívül a Mezőhegyes, Battonya, Dombegyháza, Mezőkovácsháza, Kunágota, Kaszaper polgárőr egyesületek polgárőrei továbbá 4 fő lovas polgárőr vett részt.
Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke értékelése szerint a fokozott rendőr-polgárőr szolgálat nagyon sikeres volt. Van visszatartó ereje a fokozott jelenlétnek. Javasolni fogja hasonló kiemelt rendőr-polgárőr szolgálat ellátását a megyejogú városban is a közbiztonság erősítése és a bűnmegelőzés céljából. EDR rádiókat adott át a polgárőr egyesületek elnökeinek. Köszönetet mondott a három napos fokozott rendőr-polgárőr szolgálat valamennyi résztvevőinek.

Nagy Lajos r. alezredes Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vezetője elmondta: jónak és sikeresnek értékelte a mostani fokozott rendőr-polgárőr szolgálatot a hatátmentén. Megköszönte a polgárőrök segítségét, a bűnmegelőzés és közbiztonság érdekében végzett önkéntes munkát. További tevékenységükhöz sok sikert kívánt.

Fotók a harmadik nap eseményeiről.

Tételek: 1 - 20 / 56 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!