Gépi uszadékfogó a vargahosszai szivattyútelepnél


A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság pályázatából valósult meg a fejlesztés.

2019. február 19-én megtörtént a munkaterület átadása a kivitelezési munkák végzésére vonatkozóan. Az elkészült tervek, technológiai utasítás, mintavételi és megfelelőség igazolási terv alapján a mérnök munkakezdési engedélyt adott ki a Vargahosszai szivattyútelepen az uszadékfogó gépi gereb kialakítására. A Vargahosszai szivattyútelepnél 2019. április 16-án kezdődött meg a munkavégzés.

A tavaszi időszakban elrendelt belvízi készültségek miatt az egyik szivattyút vonták csak rekonstrukció alá, melyet felújítottak és visszaszereltek. A nyár folyamán a Vargahosszai-csatornán mederkotrás, a mozgó gereb műtárgyának alapásása, zsaluzása, betonacél szerelés, műtárgy bontási munkák folytak.

A már felújított, és a helyére visszaépített első szivattyú után, jelenleg a második szivattyú kiszerelését, műhelybe szállítását, hiba feltárását, felújítását végzik.

A mozgó gereb műtárgy oldalfalainak betonozása, az oldalfal melletti földfeltöltés készítése megtörtént, továbbá a rézsűburkolat építése és a födém betonozása van folyamatban.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!