Csatlakoztunk


A SZKIRG felső tagozatosainak megemlékezése a gyermekek jogainak világnapjáról

1954 óta az UNICEF kezdeményezésére szeptember 20-án tartják a "GYERMEKEK VILÁGNAPJÁT", elsősorban a fejlődő országok gyermekeinek támogatására.

1959. november 20-án fogadta el az ENSZ Közgyűlése a Gyermekek jogairól szóló Nyilatkozatot. Azóta ez a nap a gyermekek jogainak világnapja.

A idei tanévben az évforduló alkalmából iskolánk (Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium) felső tagozata hagyományőrző szándékkal csatlakozott a programhoz.

Néhány nappal ezelőtt már valamennyi osztály rajzlapokra helyezett kéznyomatukkal fejezte ki együttérzését az éhező gyermekek iránt. Plakátokat készítettek az 5.c osztályosok, amin megfogalmazták kívánságaikat A VILÁG ÖSSZES GYERMEKEKÉÉRT.

Hirdető falunkon megjelentek a nap jelentőségét méltató képek.

Kikerültek az iskola épületében a gyermekek jogait megfogalmazó piktogramok.

Az osztályfőnökök arra kérték a gyermekeket, hogy ezen a napon kék felsőben jöjjenek iskolába, ezzel is kifejezve az együttérzésüket. Nagyon jó volt látni, hogy nagyon sokan átérezték ennek jelentőségét.

A 8.d osztály kisfilmet nézett a gyermeki jogokról, több osztályban töltöttek ki kvízt az UNICEF weboldalán.

Évfolyamonként készített csoportképekkel szeretnénk példát mutatni minden gyermeknek, aki felnőtt lesz, és minden felnőttnek, aki gyermek volt, a szolidaritás fontosságáról.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!