Vendégek a Refi alsó nyílt óráin!


November közepén nyílt napot tartott a református iskola Petőfi utcai alsó tagozata.

A szülői tájékoztatón az általános iskola intézményegység- vezetője, Vég Gábor köszöntötte az érdeklődőket, és mutatta be az intézményt, valamint a jövő tanévben első osztályt indító tanítókat.

Ezután Horváthné Kőrös Anikó és Kis Alexandra komplex óráján lehetett részt venni, akik az olvasás és a matematika tárgyak által vezették be a gyermekeket a mesék csodás világába.

Meseszereplőkkel és meseszámokkal is ismerkedtek a kicsik és a nagyok, egy kiválasztott mese segítségével. A mozgással kísért, interaktív eszközökkel színesített játékos feladatokat még a szülők is élvezték, akik személyesen is megtapasztalhatták, hogy az olvasás és a matematika is lehet játékos, izgalmas, varázslatos.

A következő foglalkozáson Szűcsné Öreg Erika és Belleli Julianna voltak a "házigazda" tanítók, akik egy egész héten át tartó "Medve hét" összegzéseként, beszélgettek az igazi és mesebeli medvékről, az összegyűjtött plüss macik és a vendégek társaságában. A tanterem, egy nagy "Medveotthonná" vált.

Az óra elején egy játékos Mackó-mesét mutattak be a negyedikesek, majd csoportokban dolgoztak, és mindenki az előzetes információgyűjtés segítségével, külön-külön ismertette az általa kiválasztott medvét.

Ezután a meséé volt a főszerep a mesemondó fiúk segítségével, akik a Medve és a macska című székely népmesét olvasták fel. A csoportok különböző feladatokat is kaptak, hogy jobban megismerkedhessenek a népmesével.

Amíg az iskolások dolgoztak, addig az óvodásokat várták a medvés kirakók, színezők, labirintusok. Bátran, örömmel ragasztottak, színeztek a leendő kis iskolások.

Az óra végén következett a medvevadászat, persze csak játékosan az óvodások bevonásával.

A nap folyamán az órák után valamennyi tanító igyekezett válaszolni a szülőkben felmerült kérdésekre, a leendő elsősök kis emléket vihettek haza.

A tanítók bíznak benne, hogy az óvodások jól érezték magukat az iskolában, és várják a szeptembert, amikor már igazi iskolásként találkozhatnak velük!

Fotók: Bányai János Csaba

Alsó tagozatos munkaközösség

Tételek: 1 - 20 / 49 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!