Megkezdődött a békési záportározók kitisztítása


A békési Cigányvízláda medrében pályázati forrásból végeznek kotrást jelenleg.

A fejlesztés a "Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések" TOP-2.1.3-16 kódszámú pályázati felhívás keretében benyújtott "Békés, csapadékvíz elvezetés kialakítása II. ütem" című projekt megvalósítása, melyre Békés Város Önkormányzata mintegy 378,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. II. ütemében valósul.

Kálmán Tibor, a település polgármestere hangsúlyozta, ez a beruházás a már korábban megvalósított projekt I. ütemének folytatása. Az I. ütemben csapadékvíz-csatorna kialakítása valósult meg Dánfokon, a Keserűsor utcai, Tárház utcai, Nevelő utcai, Dózsa Gy. utcai területeken, a fejlesztéseket most tovább folytatják az újabb nyertes projektből. Elsődleges cél Békés városában csapadékvíz csatornák létesítése, felújítása, tározók rekonstrukciója, a belvíz veszélyeztetettség csökkentése.

A Cigányvízláda a város egyik víztározója, záportározója, tisztán tartása fontos annak érdekében, hogy a csapadékvíz elvezető rendszer működése biztosított legyen. A záportározóban iszapkotrás valósul meg, az ott felgyülemlett nád, iszap kerül kitisztításra. A záportározó a déli részén összeköttetésben áll a malomasszonykerti csatornával. A projekt részeként továbbá a Malomasszonykertben történik felújítás, a Fonó utcai csapadékcsatorna felújítása, a Kalász utcai csapadékcsatorna építése és a Décseri utcai csatornák rekonstrukciója valamint az ún. Puskaporos tó kotrása is megvalósul.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!