| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

December a Kettős-KörösönForrás: BékésMátrixMegjelent: 2019 December 2. ( Hétfő ) 11:21
Cikksorozatunkban a Kettős-Köröst természetvilágát követjük végig – horgász szempontból - hónapról hónapra. Sorozatunk szerzője Szabószomszéd Sándor és Lukács Zoltán (fotó)

Decemberben megváltozik a természet a vízpartokon. A vízparti élővilág más arculatot ölt. A hódok, vidrák ugyan úgy tevékenykednek és megjelennek és csoportba verődnek a nyáron keveset látott vízi madarak.

Vadkacsák, kócsagok, gémek, kormoránok csapatai lepik el a vizeket, élelemért kutatva. A halak mélyebb vizekbe húzódnak, lelassul bioritmusuk, de érzékeny felszereléssel még megfoghatóak.

Ez az időszak a rablóhalas horgászoknak kedvez. A sügérek, süllők csoportba verődnek, aktívan mozognak a domojkók, balinok és csukák amelyekre műcsalival, kishalakkal és halszeletekkel horgászhatunk eredményesen.

Pergetve, tapogatva, mártogatva, vagy letett botos módszerrel.

A vizet figyelve választhatjuk ki, hogy hol keressük őket, nagy területet bejárva, biztos rájuk lehet találni. A folyóban az akadók, visszaforgók környékén.

Ilyenkor van igazán elemében a menyhal!

Kishal, halszelet, és giliszta csalival, mélyebb, köves területen keressük őket szürkületben és az este sötétjében.

Ha zavaros a víz, napközben is foghatóak! Letett botos fenekező módszerrel.

Ne feledjük este horgászhelyünket kivilágítani. A horgász felszerelés részeként viseljünk meleg, vízhatlan lábbelit. Öltözzünk rétegesen, legyen jó világító felszerelés és meleg ital a bakóban!

Figyelem! Ha tehetjük, horgászni társsal induljunk ebben az időszakban.

Ilyenkor a vízpart, párás, ködös, vizes, vagy fagyos, csúszik, síkos minden, elkelhet a segítség a pakolásánál mindenkinek.

De ezzel együtt a téli, csendes horgászatok felejthetetlen élményt nyújtanak!Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=95628_december_a_kettos_koroson" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?