Izsó Gábort a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is elismerte


A Magyar Kajak-Kenu Szövetség őszi közgyűlésén Izsó Gábor, Békés város korábbi polgármestere elismerésben részesült. Az egykori településvezetőt az elmúlt évtizedekben nyújtott áldozatos munkájáért, a kajak-kenu sportág népszerűsítéséért végzett tevékenysége alapján Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke díjazta.

Az országos szövetségtől a Balatonalmádiban megrendezett őszi közgyűlésen vette át az elismerést Izsó Gábor.

Békésen és Békés megyében a kajak-kenu sportág az elmúlt évtizedekben hatalmas fejlődésen ment keresztül. Izsó Gábor vízitúrázóként ismerkedett meg a sportággal, később edzőként is tevékenykedett a Békési Kajak-Kenu Clubban, majd településvezetőként szívügyének tekintette a sportág fejlődését, a tehetséges sportolók felkutatását. Békés Város Önkormányzata képviselő-testülete lehetőségeihez mérten évről évre jelentős anyagi támogatással segítette a helyi sportklubokat, köztük a békési kajak-kenut is, ahonnan több, világversenyeket is megjárt sportoló került ki, köztük egy kajakos és egy kenus világbajnok.

Az elmúlt években a Békési Kajak-Kenu Club közel 100 milliós fejlesztést hajtott végre hazai és európai uniós pályázatokkal, a Tátra utcai telephelyeken épületkorszerűsítést hajtottak végre, új kajakokat, kenukat és egyéb eszközöket szereztek be. Mindemellett a vízi turisztikai fejlesztéseknek köszönhetően közel 30 millió forint értékben gazdagodott a békési kishajó kikötő is. Kálmán Tibor polgármester elismerően nyilatkozott elődjéről, Izsó Gáborról, akinek elvitathatatlan érdemei vannak Békésen a kajak-kenu sportág fejlődése kapcsán. Szeretné, ha a Békésen kialakított vízi bázis még több embernek nyújtana lehetőséget arra, hogy megismerkedjen a Körösök vidékével kajakozva, kenuzva vagy épp sárkányhajóban ülve.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


elismerés