| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

10 éves az MPE OCM Segítő SzolgálatForrás: MPE OCM Segítő SzolgálatMegjelent: 2019 December 7. ( Szombat ) 15:37
Frissítve: 2019 December 7. ( Szombat ) 16:05
November 15-én ünnepeltük a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálatának 10 éves fennállását.

"Nem hagy el minket, sem el nem marad tőlünk" (Zsid 13,5)

November 15-én ünnepeltük a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálatának 10 éves fennállását.

Segítő Szolgálatunk 2009. január 1-én kezdte meg működését, ma már több mint 900 munkatárssal dolgozunk, 16 telephelyen országszerte.Szociális alapszolgáltatásainkkal (házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés, pszichiátriai betegek közösségi ellátása és fejlesztő foglalkoztatás) több, mint 10.000 embert érünk utol napi szinten.

Kiss Szilvia intézményvezető helyettes nyitotta meg Jubileumi ünnepségünket, ezután Durkó Albert Misszióvezető úr köszöntötte az egybegyűlteket, és felidézte a Segítő Szolgálat elindulását, a növekedést, mely isteni segítség nélkül nem jöhetett volna létre. Hálát adott a munkatársakért, akik végig segítették a közös munkát, a szolgálatot.

Megtisztelte jelenlétével ünnepélyes alkalmunkat Pelle Hörnmark úr, az Európai Pünkösdi Közösség Elnöke, aki köszöntő beszédében kiemelte az Országos Cigánymisszió, mint szervezet erejét. Felhívta a figyelmet arra, hogy milyen nagy jelentősége van a Közép-Kelet Európai régióban is egy olyan szervezetnek, mely az Isteni elhívásnak megfelelően, de hétköznapi valódi segítséget nyújt a rászorulóknak.

Dr. Takács Árpád kormánymegbízott úr köszöntőjét dr. Jelenka Gyöngyi főosztályvezető asszony tolmácsolta, kiemelve az Országos Cigánymisszió szerteágazó társadalmi szerepvállalását, kitűnő szakmai munkával jellemezve intézményrendszerünket.

A Magyar Pünkösdi Egyház részéről Pintér Imre alelnök úr méltatta segítő tevékenységünket, a rászorulók felé való mindennapos szolgálatot, elhívást.

Ünnepi alkalmunk fényét emelte Békés város frissen megválasztott polgármesterének, Kálmán Tibor úrnak a köszöntője, melyben szervezetünket továbbra is biztatta, hogy az eddigieknek megfelelően segítsük Békés város lakosságát különböző programjainkkal, szolgáltatásainkkal, melyek során biztos partnerei lehetünk a város vezetésének.

A köszöntő beszédek sorát a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió főigazgatója, Lipcsei János úr zárta, aki megfogalmazta, hogy céljaink között szerepel egy még inkább prosperáló szervezet kialakítása, új szolgáltatások bevezetése.

A jubileumi ünnepség folytatásaként Fazekas Hajnalka intézményvezető asszony tartotta meg előadását a Segítő Szolgálat 10 évéről, melynek során részletesen bemutatásra kerültek szolgáltatási elemeink, szolgáltatási helyszíneink és az elmúlt tíz év legfontosabb pályázati programjai. Jövőbeli terveink szintén az előadás témájául szolgáltak, többek között a bővülő alapszolgáltatások száma, illetve a szakellátások elindítása. Intézményvezető asszony megköszönte mindenkinek a munkáját, aki szívvel-lélekkel tett és tesz az ellátottakért és a munkatársakért.

Gáspár Györgyi szociális menedzser-igazgató asszony előadása során a Segítő Szolgálatunk helyét mutatta be a hazai idősellátásban, hangsúlyozva a nagy ellátotti létszámot, magas igénybevételi arányt. Ahogyan elhangzott, szolgáltatásaink során is kiemelt figyelmet fordítunk a roma lakosság felzárkóztatására, a munkavállalói-ellátotti krízis helyzetek megoldására a Missziós iroda együttműködésével.

Ifj. Antóni Ernőné szociális gondozó munkatársunk felidézte munkába állásának kezdetét a Szolgálatunknál valamint beszámolt arról, hogy a sikeres munkavégzéshez erős hivatástudatra van szükség. Számára mindig nagy segítséget nyújtott a terhek elviselésében a tudat, hogy Isten vezeti az útját, külön örömet jelent neki, hogy a Missziónál végzett feladataival Isten akaratát teljesíti.

Ellátottunk, Békési Endréné, Rebuska néni verssel köszöntötte 10 éves Segítő Szolgálatunkat.

A dicsőítő dalok elhangzása után Berki András vezető presbiter úr adott hálát Istennek az elmúlt tíz évért, és azért a "szociális lábnyomért", amit hagytunk magunk után a magyar társadalom elöregedő rétegeiben.

A misszióvezetői imát követően a megjelenteket agapéval tiszteltük meg, melyet a Békésen Érted Kft. dolgozói készítettek el.
Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=95706_10_eves_az_mpe_ocm_segito_szolgalat" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?