ifj. Mahovics Tamás a Fölszállott a páva döntőjében


A december 20-án megrendezésre kerülő döntőben eleki román lunga elnevezésű táncot ad elő, melyet a DUNA televízió közvetít élő adásban 19.30 órakor.

A békési ifj. Mahovics Tamás már a döntőbe táncolta magát az általa képviselt Békés megyei táncok bemutatásával a "Fölszállott a páva" televíziós népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorban.

Ifj. Mahovics Tamás a békési Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola 5.B osztályos tanulója, a művészeti iskola növendéke és a Belencéres Néptáncegyüttes szólistája. Fiatal kora ellenére már rutinos versenyzőnek számít, hiszen évek óta feltűnik a "Fölszállott a páva" versenyzőinek sorában. Kálmán Tibor, Békés város polgármestere a napokban ellátogatott az ifjú tehetség próbájára, ahol találkozott ifj. Mahovics Tamás édesapjával, Mahovics Tamással, aki egyben felkészítő pedagógusa is a táncosnak. Az édesapa elmondta, hogy a verseny kezdetekor legfontosabb célként azt tűzték ki, hogy megmutassák és népszerűsítsék a Békés megyei táncokat. Ez olyannyira sikerült, hogy a zsűri az elődöntőben látott magyarpalatkai férfitáncok és a középdöntőben mutatott dévaványai pásztortáncok előadása alapján ifj. Mahovics Tamást érdemesnek találta a továbbjutásra a táncos szólista és táncospár kategóriában, így a tíz döntős produkció között láthatjuk az övét is. Ugyanebben a kategóriában indul a döntőben a jászberényi Busai Bori és Makula Zoltán páros. A korábbi években Busai Bori ifj. Mahovics Tamás oldalán lépett fel a Páva színpadán, és jutott el a döntőig és a legjobb szólista páros díjat nyerték el 2015-ben. A fiatal táncos munkáját Szarka Zsolt békéscsabai néptánc pedagógus mentor, aki külső szakemberként segíti a munkát, véleményezi és korrigálja a produkciókat. December 20-án, péntek este 19.30 órakor együtt szurkolhatunk ifj. Mahovics Tamásért a televízió készülékek előtt ülve. Szavazatokat SMS-ben a +36-20/30/70-4422-999 számokon vagy a telefonos applikáción keresztül lehet leadni, az elküldött voksok segítségével választhatják meg a nézők a Páva idei közönség-díjasát. Az élő adásra Kálmán Tibor, Békés város polgármestere is elkíséri, szavazatát ő is telefonon keresztül fogja leadni a helyszínen. Szurkoljunk együtt ifj. Mahovics Tamásért, hajrá Békés megye!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!