Gyergyószentmiklósra látogatott Békés város új városvezetése


Testvértelepülésén, Gyergyószentmiklóson töltött néhány napot Békés város delegációja. A látogatás célja egyrészt a Szent Miklós Napokon való részvétel, másrészt a város új vezetésének bemutatkozása volt.

A települést hivatalosan négy tagú delegáció képviselte, melyet Kálmán Tibor polgármester vezetett.

Gyergyószentmiklós város képviselő-testülete ünnepi közgyűlésén mindenek előtt elismerték Izsó Gábor előző években végzett áldozatos munkáját, amit a két település közti kapcsolat ápolásáért és fenntartásáért végzett. Az istentiszteleten és az ünnepi körmeneten részt vettek a hivatalos delegáció tagjai, Kálmán Tibor polgármester, az alpolgármesterek, Polgár Zoltán és Vámos Zoltán valamint Deákné Domonkos Julianna kulturális tanácsnok. A látogatás kiterjedt arra is, hogy a gazdasági kapcsolatok lehetséges fejlődéséről tárgyaljanak, javaslatokat tegyenek a vállalkozások település szintű kapcsolatteremtésére, jó gyakorlatok mutatására, tapasztalatcserére.

Kálmán Tibor polgármester beszámolt arról, hogy ez a néhány nap lehetőséget teremtett arra is, hogy a Bóbita Óvoda egyik óvónője felvegye a gyergyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskola óvodájával a kapcsolatot, pólókat, ajándékokat vittek a gyerekeknek. Testvéróvodai partnerséget kezdeményeztek, amelyet a továbbiakban óvónők és gyerekek szintjén terjesztenének ki.

Magánszemélyek is kiutaztak Békésről jótékonysági céllal, mint minden évben, idén is a Szent Anna Otthon lakói számára adományokat vittek Öreg Gábor gumismester és társai. A Szent Miklós Napok rendezvénysorozat keretein belül megszervezett főzőversenyen, süteménymustrán és forralt bor készítő versenyen 52 csapat vett részt, köztük több békési baráti társaság.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!