Békésen 320 adag meleg ételt osztottak


Egész évben ételosztással segít a Hétkrajcár Egyesület a békési rászoruló gyermekeknek.

A Hétvégi Gyermekélelmezési Program keretében rendszeresen meleg ételhez juttatja azokat a családokat, akik nehéz körülmények között élnek. Advent utolsó szombatján 320 adag meleg étel került kiosztásra a békési Rendezvény tèren, mellyel együtt ebben az évben 4000 adag jutott el a családokhoz.

A békési Hétkrajcár Egyesület kilencedik éve végzi tevékenységét, idén 23 alkalommal osztottak meleg ételt a tanév ideje alatt a Hétvégi Gyermekélelmezési Programban. Az idei esztendőt záró alkalom advent utolsó szombatján valósult meg, ahol 320 adag ételt juttattak rászoruló gyermekek részére. Mivel egy családban több gyermek is a programhoz tartozik, így az osztással mintegy 150 családon segített a szervezet. A Hétkrajcár Egyesületet vállalkozók, magánszemélyek és civil szervezetek is támogatják a tevékenység folyamatos működésében. Az ételosztás az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Nemzeti Együttműködési Alap mintegy 1,75 millió forintos támogatásával valamint Kállai Sándor békési vállalkozó önzetlen felajánlásával valósulhatott meg egész évben. A tanév során a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola valamint a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolájának konyhája, mindemellett a településen működő éttermek – Bagoly Vendéglő, Dübögő Étterem, Nagyház Pince Borozó – segít az ételek elkészítésében és az osztásban.

Kálmán Tibor polgármester személyesen kívánt boldog karácsonyt a programban résztvevőknek, a helyszínen osztotta ő maga is az ételt képviselőtársaival együtt. Az eseményt követően kiemelte, az egyesület tagjainak és önkéntes segítőinek tevékenysége meghatározó a településen, a program fenntarthatósága érdekében mindenki a maga lehetőségeivel és energiájával járul hozzá ahhoz, hogy a szervezet újabb anyagi forrásokhoz juthasson a célok megvalósításához. Ebben az évben mintegy 4000 adag meleg ételhez juthattak a rászoruló gyermekek a Hétkrajcár Egyesület jóvoltából.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!