Békés város polgármesterének ünnepi köszöntője


Tisztelt Békési Lakosok! Tisztelt Békési Elszármazottak!

Közeledik az esztendő vége, advent havára fordult a naptár. Lassanként letisztul a határ is, a szívekbe pedig lassan a jól megmunkált, kikeletre váró vetemény nyugalma költözik. Egyre többször állunk meg napi teendőink közepette, gondolataink egyre-másra a közelgő ünnep és az előttünk még a bizonytalanság, a remények és vágyak koszorújában álló újesztendő felé szállnak.

A karácsony ünnepe, a Megváltó születésének több, mint két évezredes misztériuma csodálatos ígéretet rejt: jövőnkbe vetett töretlen bizalmunkat és ezzel együtt önmagunkba, munkába vetett hitünket is. Ahogy telnek az évek, amint szaporodik, sokasodik körülöttünk a család, a barátok egyre táguló köre, úgy kerít bűvkörébe ilyenkor bennünket mind erősebben a nemzedékeket, emberi sorsokat egybeforrasztó szeretet.

Egyre többet emlékezünk is ezekben a napokban: szemünk elé szöknek régi karácsonyok, egyszer volt havas, csendbe takarózott téli esték. Rég ellobbant gyertyák, fenyőillatú boldog percek, a gyermekkor megilletődött csodavárása.

Sajátságos napok, hetek ezek, az adventi időszak vidám, mégis komoly készülődésével, a rokoni, baráti szálak számbavételével, ápolgatásával. És így is van ez jól, mert régi, legdrágább karácsonyi emlékeink mind hozzájuk kötnek bennünket: a számunkra kedves emberekhez, barátokhoz, rokonokhoz.

Induljunk hát most el, szedegessük fel ezeket a baráti, családi szálakat, életünk aranyfonalának ragyogó darabkáit. Mert még soha nem volt ennyire fontos a családok, barátságok megtartó ereje, az emberi szó reményt adó ereje, mint napjainkban. Szeretném, ha az ünnep lelkülete, hangulata mindannyiunk közös, nagy családját, Békés városát is megérintené. Tanulságos, dolgos időszakot hagyunk magunk mögött olyan eredményekkel, melyek nagy része valamennyiünket érint. Most, a folyamatos átalakulás, a kihívások időszakában különösen nagy az összefogás, a kölcsönös segítségadás jelentősége, hálás vagyok, hogy mindezt megkaphattam Önöktől.

Ezen gondolatok jegyében kívánok most Békés város valamennyi lakójának Áldott, Békés Karácsonyt és eredményekben gazdag Boldog Újesztendőt.

Kálmán Tibor, Békés város polgármestere


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


ünnep köszöntő