Véget ért az adventi programsorozat


December 22-én, vasárnap a negyedik „gyertya” fénye is felgyulladt a város adventi koszorúján. Ezen a délelőttön is ünnepi műsorral, kézműves vásárral és szeretetvendégséggel hangolódhattunk az ünnepekre a Széchenyi téren.

Dr. Pálmai Tamás háziorvos, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési csoportjának tagja köszöntötte a megjelenteket, majd Dr. Esiobu Anayo Augustus római katolikus plébános úr mondott áldást, és meggyújtotta a 4. adventi gyertyát is a város koszorúján. Ezt követően a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 4/a osztályos tanulói adták elő adventi műsorukat, majd a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési csoportjának kórusa teremtette meg az ünnepi hangulatot gyönyörű karácsonyi dallamokkal.

A negyedik hétvége szervezői – a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési csoportjának tagjai – ez alkalommal is forralt borral, meleg teával és rendhagyó módon kenyérlángossal kedveskedtek mindenkinek.

Az adventi rendezvénysorozat városunk civil szervezetei és intézményei, név szerint: a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület, a Békési Piacfelügyelet, a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési csoportja, valamint a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ szervezésében valósult meg.

Tartsanak velünk jövőre, 2020-ban is!

/Fotó: GA-Pix Fotó/


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!