Dankó Béla országgyűlési-képviselő újévi köszöntője!


Ha számba vesszük mindazon kincseket, melyekkel az élet ajándékozhat meg bennünket, gyorsan rájövünk: sorsunk, teremtőnk legnagyobb, legdrágább és leg törékenyebb adománya számunkra az idő.

Az idő, ez a megfoghatatlan, mégis velünk létező csoda, mely szárnyaira véve bennünket formát, tartalmat ad létünknek. Vele utazva élhetjük meg igazán emberi mivoltunkat, állomásain körbe pillantva tapasztalhatjuk meg, hogy meddig jutottunk, merre tartunk.

Ünnepeink, évfordulóink sorát megélve talán szilveszterkor válik mindez a leg kézzelfoghatóbbá. Ha valahol, hát itt valóban illik megállnunk, számot vetnünk önmagunkkal, terveinkkel, sikereinkkel és kudarcainkkal. "Nem az idő halad: mi változunk"- int bennünket Madách, emlékeztetve arra, hogy tetteink adnak tartalmat, értelmet létezésünknek. Szilveszterkor, az ó és az újév küszöbén állva mindannyiunkban rengeteg érzelem, gondolat születik, a szembenézések eme nagy pillanataiban.

Nem véletlen hát, ha ezeket az innen nézve utolsó, onnan nézve pedig első lépéseinket mind szeretnénk olyan társaságban, olyan hangulatban megtenni, ami emlékezetessé teszi ezt a napot, vagyis amikor a naptárunk 2019 után 2020-ra fordul. Ahányan vagyunk, annyiféleképp állunk ennél a fordulópontnál, mégis megegyezünk abban, hogy az előttünk kibontakozó újesztendő lapjainak zöme még üresen, lehetőségekkel tele áll előttünk. Hiszem, hogy ezek a lehetőségek mind esélyek is egyben mind számunkra, mind családunk, szeretteink, barátaink számára.

Kívánom, hogy mindannyiuk életében váljanak ezek a lehetőségek valósággá. Dolgozzunk hát továbbra is közösen céljainkért 2020-ban is.

Sikerekben, örömökben gazdag, boldog új évet kívánok Békés város minden lakójának!

Dankó Béla

országgyűlési képviselő

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


újév köszöntő