Új esélyt teremtenek a megváltozott munkaképességű dolgozóknak


A Békés Megyei Kormányhivatal és a Főnix MMK Nonprofit és Közhasznú Kft. példaértékű együttműködésének köszönhetően januártól 50 megváltozott munkaképességű személy foglalkoztatása kezdődik meg Békéscsabán, a társaság Őszi utca 1/3. szám alatti fióktelephelyén.

Ez a létszám jövőre az első negyedév végére megyeszerte elérheti a százötvenet, az év végére pedig megduplázódhat – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A Békés Megyei Kormányhivatal ösztönzi és segíti az új munkahelyek létesítését, kiemelt figyelmet fordít az esélyegyenlőség biztosítására, a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának elősegítésére, ezért örömmel fogadtuk és támogatjuk a Főnix MMK Kft. munkahelyteremtési szándékát – hangsúlyozta Takács Árpád. Közös hitvallásunk a társaság képviselővel, hogy minden ember értékes, mert mindenkiben megvan az értékteremtő képesség. A kormányhivatal éppen ezért vállalta, hogy hidat képez a társaság és a megváltozott munkaképességű emberek között – jelentette ki a kormánymegbízott.

Takács Árpád kifejtette: az ügyintézők Békés megyében mintegy 2.800 megváltozott munkaképességű személlyel tartanak kapcsolatot, nyújtanak segítséget. A társasággal való együttműködés eredményeként a rehabilitációs hatóság az elmúlt hónapokban a megye 5 járásában, egyúttal városában – Békéscsabán, Gyulán, Orosházán, Mezőkovácsházán és Szarvason – mintegy 450 megváltozott munkaképességű személyt tájékoztatott a munkalehetőségről. A megyeszerte megtartott csoportos tájékoztatókon több mint 250 rokkantsági és rehabilitációs ellátásban részesülő személy vett részt. A kezdeményezés egyszerre szolgálja a munkanélküliség és a munkaerőhiány kezelését is. A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatási rehabilitációja azért is előnyös, mert ezáltal lehetővé válik visszatérésük a nyílt munkaerőpiacra – tette hozzá a kormánymegbízott.

Dávid Ferenc, a Békés Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a megváltozott munkaképességű foglalkoztatottak továbbra is jogosultak a megállapított rehabilitációs vagy rokkantsági ellátásra, így munkabérük tovább javítja megélhetésük biztonságát.

A Főnix MMK Nonprofit és Közhasznú Kft., cégként több mint húsz éves múlttal rendelkezik, 2014 óta fő profiljuk a rehabilitációs foglalkoztatás. Budapest mellett Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves és immáron Békés megyében vannak jelen, mintegy 700 megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztatnak – derült ki Hegedűsné Hegyi Anikó rehabilitációs foglalkoztatási szakértő, cégvezető beszámolójából.

A Főnix MMK cégvezetője köszönetet mondott a Békés Megyei Kormányhivatalnak az együttműködésért és kifejtette: bővíteni szeretnék a létszámot és a telephelyek számát is Békés megyében. Terveik szerint a jövő esztendő első negyedének végére szeretnék elérni a 150 fős foglalkoztatotti létszámot. A megváltozott munkaképességű foglalkoztatottak elsősorban nyomdaipari előkészítő és utómunkálatokat végeznek: kartonokat kasíroznak, ragasztanak, árut csomagolnak, címkéznek, de ugyanakkor logisztikai feladatokat is ellátnak.

(FORRÁS: Békés Megyei Kormányhivatal)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!