REFI - Varázstorony internetes fizika verseny


2020 január 14-én a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 7.a és 7.b osztályából 18 tanuló a Varázstorony fizika verseny első fordulójának keretében csillagászati kiállítást tekintett meg.

2020 január 14-én a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 7.a és 7.b osztályából 18 tanuló a Varázstorony fizika verseny első fordulójának keretében csillagászati kiállítást tekintett meg. A csapatot Csurka Péterné és Papné Somlyai Csilla fizika tanárnők kísérték. Megmutatták a régi távcsöveket, amelyeket Hell Miksa is használt, akinek a tervei alapján építették a csillagvizsgálót. Elmagyarázták hogyan jelenik meg a fényfolt a padlón, amely az egri vért jelzi, mivel a Varázstorony az Egri Eszterházy Egyetem épületében van. Megnéztük a látványos kísérleteket, amelyekkel kapcsolatos kérdések majd a második fordulóban lesznek. A program végén elénk varázsolták a téli csillagos égboltot a planetáriumban. Minden csillag ki volt vetítve, amit szabad szemmel láthattunk. Megmutatták, hogyan tájékozódnak a csillagképek alapján. Megismerkedtünk a naprendszerünk bolygóival és főbb jellemzőiket is elmesélték. Nagyon tartalmas két órát töltöttünk a Varázstoronyban.

2020 január 14-én a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 7.a és 7.b osztályából 18 tanuló a Varázstorony fizika verseny első fordulójának keretében csillagászati kiállítást tekintett meg. A csapatot Csurka Péterné és Papné Somlyai Csilla fizika tanárnők kísérték. Megmutatták a régi távcsöveket, amelyeket Hell Miksa is használt, akinek a tervei alapján építették a csillagvizsgálót. Elmagyarázták hogyan jelenik meg a fényfolt a padlón, amely az egri vért jelzi, mivel a Varázstorony az Egri Eszterházy Egyetem épületében van. Megnéztük a látványos kísérleteket, amelyekkel kapcsolatos kérdések majd a második fordulóban lesznek. A program végén elénk varázsolták a téli csillagos égboltot a planetáriumban. Minden csillag ki volt vetítve, amit szabad szemmel láthattunk. Megmutatták, hogyan tájékozódnak a csillagképek alapján.Megismerkedtünk a naprendszerünk bolygóival és főbb jellemzőiket is elmesélték.Nagyon tartalmas két órát töltöttünk a Varázstoronyban.

Tételek: 1 - 20 / 25 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!