| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Saját kosaras gépjárművel gallyazza a fákat az önkormányzatForrás: BékésMátrixMegjelent: 2020 Január 27. ( Hétfő ) 16:38
Januárban megkezdték a közterületen lévő fák gallyazását a szakemberek Békésen. A település elmúlt éveinek gyakorlatának megfelelően minden évben januártól március végéig, rügypattanásig van lehetőség ezeknek a munkálatoknak az elvégzésére.

A képviselő-testület novemberi ülésén Mucsi András önkormányzati képviselő javaslatára merült fel a gallyazási munkáknak az önkormányzat által vásárolt kosaras gépjárművel történő megoldása. Polgár Zoltán alpolgármester válaszában elmondta, a gépjárművet kezelő munkatársak képzése folyamatban van.

A gallyazási munkák elvégzésére legalkalmasabb időpont januártól márciusig tart, amikor is a szakemberek folyamatosan végig járják az utcákon lévő fasorokat és igény, illetve szükség szerint gallyazzák azokat. A veszélyt a letört vagy elektromos vezetékekbe benyúló ágak okozhatják, amelyek a közvilágítást is zavarhatják. Lakossági bejelentések alapján is kimennek a helyszínekre, hiszen az ingatlanok előtt lévő közterületen a lakosok felelőssége is a fák gondozása. A bejelentéseket a polgármesteri hivatal műszaki osztályán fogadják az ügyintézők.

Az önkormányzat a közelmúltban vásárolt kosaras autót, amellyel a gallyazási munkák könnyen elvégezhetőek, a speciális gépjármű kezeléséhez két munkatárs végezte el a szükséges tanfolyamot, így a munkákat költséghatékonyan tudják ellátni. Korábban bérmunkával oldották meg ezeket a feladatokat, mostantól több százezer forint megtakarítással végezheti az önkormányzat. Az idei első helyszín a békési állatmenhely volt, ahonnan a BKSZ – Békési Kommunális és Szolgáltató Kft. munkatársai elszállították a levágott gallyakat. A levágott gallyakból darálék készülhet.
Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=96256_sajat_kosaras_gepjarmuvel_gallyazza_a_fakat_az_onkormanyzat" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?