A Kereszténydemokrata Néppárt sajtóközleménye


Békés város 2020. évi költségvetéséről

A Kereszténydemokrata Néppárt Békési Szervezete üdvözli a 2020. évi békési költségvetés elfogadását, amelyet a KDNP képviselői mellett a Fidesz önkormányzati képviselői is támogattak.

Békés város költségvetése a stabilitás és a kiegyensúlyozott gazdálkodás költségvetése, amely tartható és nincs szükség külső forrás bevonására ahhoz, hogy tartható legyen.

A kereszténydemokrata politikában meghatározó a helyi kis közösségek támogatása, így üdvözöljük, hogy ismét jelentős összeggel támogatja a város a civil és a sportszervezeteket. A szociális gondoskodás jegyében az önkormányzat egy millió forintos ösztöndíjalapot biztosít a városban tanuló, jól teljesítő középiskolások támogatására. 10 millió forint kamatmentes kölcsönre lehet pályázni az első lakáshoz jutóknak, 6,2 millió forinttal a vállalkozókat, 30 millió forinttal a nevelési és tanévet kezdő békési családokat, 6 millió forinttal az egyetemistákat (Bursa Hungarica) támogatják. 11 millió jut rekreációs támogatásként a nyugdíjasoknak (fürdőbérlet), 36 millió forintra pedig azok pályázhatnak, akiknek a lakásfenntartás napi gondot jelent. A városi önkormányzat szociális kiadásai összesen 127,6 millió forintot tesznek ki.

Sajnálatosnak tartjuk azonban, hogy a költségvetést csak a Fidesz-KDNP 7 képviselője támogatta, a Mi Hazánk, az MSZP és az Ipartestület nem.

Békés, 2020. január 30.

a KDNP Békési Szervezete elnöksége


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!