Jókedv és vidámság a VII. Farsangi Forgatagon


Február 1-jén nagy sikerrel zajlott a változatos programokat felvonultató Békési Farsangi Forgatag.

A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ immár hetedik alkalommal adott otthont a télbúcsúztató ünnepségnek, melyre idén is minden korosztályból érkeztek látogatók. Az est felvezetéseként Vámos Zoltán, Békés város alpolgármestere köszöntötte a jelenlévőket, rövid összefoglalót adva a farsangi népi hagyományokról. A programok sorát a Békési Hagyományőrző Dalkör, a Körös Citerazenekar, az Enjoy the Dance, az Energy Dance Cool Hip-Hop Táncszínház és a Belencéres Néptáncegyüttes műsora, valamint Zumba bemutató színesítette.

A fellépések mellett más érdekes programok is várták az érdeklődőket. A Békés és Környéke Biokultúra Egyesület tagjai farsangi fánkot sütöttek a kulturális központ tankonyhájában. A nagyteremben helyet kapó kézműves foglalkozáson dekorgumiból készült hűtőmágneseket, szívószálra tehető állatfigurás díszeket és farsangi álarcokat készítettek az érdeklődők, valamint a békéscsabai Szabad Torna SE játszóháza is nagy sikert aratott a gyermekek körében.

Az elmaradhatatlan jelmezes felvonulásra idén rekordszámú nevező jelentkezett. Ötletesnél ötletesebb maskarákban vonultak fel a gyerekek és értékes díjakat vihettek haza a legjobb jelmezek gazdái.

A kulturális központ előtt felállított kiszebáb elégetésével és Tierra Jimmy tűzidomár show-jával, illetve a méltán híres Iszkiri zenekar koncertjével zárult a VII. Farsangi Forgatag. A tánc szerelmesei persze tovább is maradhattak, hiszen az Okányi Mihály néptáncpedagógus vezette táncház tovább folytatódott, melyhez a Bakator zenekar húzta a talpalávalót.

2020-ban tehát ismét sikerrel búcsúztattuk a telet. Találkozzunk jövő februárban is!

/Fotók: GA-Pix Fotó/


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!