Szélvihar! - Kövesd percről percre


Kövesd oldalunkon a legfrissebb híreket a szélviharról!

15:58

Az idokep.hu animációja szerint 17 óra magasságában éri el térségünket a front eleje.

14:09

A Bartók Béla utca fele vonulnak a Békési Önkormányzati Tűzoltók egy fa villanyvezetékre szakadt.

13:35

Egy fa dölt ki a Dánfoki Üdülőközpont területén egy ott álló traktorra, személyi sérülés nem történt.

12:40

Békést is érintő közleményt adott ki az NKM Nemzeti Közművek Zrt. mely szerint:

Az egész országot érintő orkán erejű szél miatt Szeged és Békéscsaba környékén üzemzavarok alakultak ki az NKM Áramhálózati Kft. elosztási területén.

A viharos szél miatt fák dőltek a hálózatra és több helyen okoztak vezetékszakadást. Szakembereink más régiókból érkező kollégákkal megerősített létszámmal, illetve alvállalkozóink bevonásával folyamatosan javítják az időjárás okozta meghibásodásokat. Az üzemzavarokban jelenleg mintegy 9 ezer ügyfelünk érintett.

Ügyfeleink türelmét ezúton is köszönjük.

12:33

Nem Békés, de a készítője békési! Vidovenyecz Peti olvasónk Angliából, a Bristol Channel partjáról küldte ezt a videót nekünk, helyi idő szerint vasárnap este 19 óra körül ilyen volt a tenger.

12:28

60 -70 km/h-s széllökések vannak városunk téréségében jelenleg az idokep.hu 5 percenként frissülő térképe szerint.

12:24

Araczki Zsolt tűzoltóparancsnk hírportálunknak pár perce elmondta, megerősített szolgálattal készülnek a következő napokra.

12:10

Olvasóink jelentették hogy a Békési Önkormányzati Tűzoltók jelenleg a Kölcsey utcán dolgoznak, ahol egy fa dőlt rá a villanyvezetékre.

12:05

A OMSZ szerint a kedd éjfélig várható időjárás:

VIHAROS SZÉL

Hétfőn délutánig a délnyugati szelet kísérő lökések az ország nagy részén meghaladhatják a 60-75, a Dunántúlon, kisebb eséllyel néhol a Duna-Tisza közén a 80-90 km/h-t. Délután északnyugatira, nyugatira forduló széllel hidegfront érkezik. A legerősebb lökések sok helyen várhatóan elérik a 70-90, elsősorban az Észak-Dunántúlon a 80-100 km/h-t. Hétfő estétől a front átvonultával átmenetileg veszít erejéből a szél, majd kedden reggeltől ismét sokfelé (legkevésbé délnyugaton) viharossá fokozódó északnyugati szélre lehet számítani, 65-90 km/h-s, az északi országrészben a magasabban fekvő hegyvidéki területeken 90 km/h-t meghaladó legerősebb lökésekkel.

ZIVATAR

Hétfőn délben, kora délután Észak-Magyarországon, majd az érkező hidegfront mentén a Dunántúlon, esetleg az Alföldön a záporok mellett egy-egy zivatar kialakulhat. Kedden hajnaltól ismét labilizálódik a légkör és az eső, zápor mellett eleinte a Dunántúlon, majd az Alföldön helyenként kialakulhatnak a reggeli, kora délelőtti órákban zivatarok is. A zivatarokhoz néhol 70 km/h-t meghaladó szélroham előfordulhat.

12:03

Megkezdjük élőben frissülő közvetítésünket a szélviharról, az érkező Ciara ciklonról.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!