Kutak bejelentési kötelezettsége! Tájékoztatás!


Tájékoztatás engedély nélkül létesített fúrt és ásott kutak bejelentéséről

Az Országgyűlés döntésének értelmében 2020. december 31. az engedély nélkül, vagy engedélytől eltérően létesített fúrt és ásott kutak bejelentésének végleges határideje. A szabályozás értelmében aki ezen időpontig nem kér fennmaradási engedélyt az engedély nélkül fúrt vagy ásott kútra, annak 2021. január 1. napját követően vízgazdálkodási bírságot kell fizetnie. A fennmaradási engedélyek megadásához szükséges tervdokumentációk elkészítését az ingatlantulajdonos az általa választott cég, vállalkozó megbízásával teheti meg az adott vállalkozó, cég saját díjszabása szerint.

Fennmaradási engedélyezési eljárást kell lefolytatni, mind az ásott, mind a fúrt kutakra, vagyis minden olyan kútra, amit engedély nélkül létesítettek. A tervdokumentáció elkészíttetése az ingatlantulajdonosok költsége és kötelezettsége, ezt követően a Békési Polgármesteri Hivatalnál kérelemre induló engedélyezési eljárás lefolytatása illetékmentes.

A kérelem letölthető a bekesvaros.hu honlapról, valamint átvehető a Békési Polgármesteri Hivatal portáján (5630 Békés, Petőfi u. 2.) ügyfélfogadási időben. A kérelem beadásával kapcsolatban információ kérhető a Békési Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán személyesen, vagy telefonon 66/411-011 telefonszámon.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


kutak bejelentés