Bravúros győzelem Vecsésen


Az elmúlt heti hazai siker után az első tavaszi idegenbeli mérkőzését is sikerrel vette a békési kézilabdacsapat. Az NB I B-s pontvadászat 14. játéknapján a tavaly még élvonalban szereplő Vecsés otthonában aratott „rajt-cél győzelmet” Papp Bálint alakulata, a 2 ponttal pedig felzárkózott a középmezőnyhöz.

Vecsési SE–Optimum Solar-Békési FKC 24–26 (9–14)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Üllő, 150 néző. Vezette: Bába Sándor, Horváth Péter.
Békés: Pajkó 1 – Kecskés 2, Haszilló 4, VARSANDÁN 4, Székely 2, Ferenczi 4, Fedor 2. Csere: Borbély, Takács (kapusok), Osgyán 1, DÉNES 2, Kiss R., BODA, Csuzi, Gál, Oláh 4 (3). 
A Vecsés legjobb góldobói: Félegyházi 7, Kökény 3, Gyurovics 3, Rédai 3.
Kiállítások: 12, illetve 8 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3.

Az első 20 perc során fej-fej mellett haladt a két együttes. Rendre a vendégek vezettek, a vecsésiek viszont szívósan tapadtak és nem maradtak adósak a válasszal (21. p.: 8–9). A vezetést azonban nem sikerült megszerezniük, a békésiek viszont pazar félidei hajrát nyitottak és a szünetig produkáltak és 7 minuta alatt egy ötös szériával tetemes előny birtokában térhettek pihenőre.
A második játékrész elején hullámzott a csapatok teljesítménye. A vecsésiek ekkor sem tudtak 3 gólnál közelebb férkőzni, amikor viszont a békésiek kerültek jobb passzba, akkor megduplázódott ez a különbség (40. p.: 12–18). Egy pillanatra sem lankadhattak azonban a vendégek, mert a házigazdák – kihasználva több pontatlanságukat – szívós munkával vészes közelségbe kerültek (50. p.: 20–21). Védekezést váltottak a vendégek, ami megzavarta a vendéglátókat. Dénes Ádám találatával ismét négy lett a csapatok közötti különbség, és ezzel már nem tudtak mit kezdeni a vecsésiek.

– Gratuláció jár a csapatnak, hiszen a mérkőzést végig kontrollálva nyertünk. A nehezebb pillanatokban mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot ezen. Ma még az ünnep ideje, holnaptól azonban már a következő feladatainkra kell koncentrálnunk. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!