| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

A megyei önkormányzat is támogatja a nemzeti régiókatForrás: Békés Megye Önkormányzata Megjelent: 2020 Március 13. ( Péntek ) 18:55
A Székely Nemzeti Tanács polgári kezdeményezést indított a nemzeti régiókért, melyet az Európai Bizottság 2019. április 30-án vett nyilvántartásba hat év pereskedés után.

A siker érdekében 2020. május 7-ig egymillió aláírást kell összegyűjteni Európa legkevesebb hét államából.

Az ügy mellett a Békés Megyei Önkormányzat is kiáll, ma délelőtt Zalai Mihály elnök, valamint Szegedi Balázs és Szebellédi Zoltán alelnökök közösen írták alá az online ívet. A megyei önkormányzat legutóbbi közgyűlésén határozatban mondta ki, hogy elismeri a Székely Nemzeti Tanács törekvése fontosságát, és felhívja a megyei települések és a lakosság figyelmét a nemzeti régiók kialakításának jelentőségére, valamint az aláírásgyűjtéshez történő csatlakozás lehetőségére.

A közgyűlési határozat alapján Zalai Mihály levelet küldött minden települési polgármesternek, melyben buzdítja őket, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és hívják fel a településükön élő emberek figyelmét az ügyre, bátorítsák őket a törekvés melletti kiállására.

Békés megyében már több mint háromszáz éve élnek békében egymással magyarok, románok, szlovákok, németek, szerbek és romák, egy ilyen megyében élő emberek kiállása növeli a kezdeményezés erkölcsi súlyát.

Aki még nem írta alá, online az alábbi hivatkozásra kattintva teheti meg:

https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

A papír alapú ajánlóív ezen a linken tölthető le:

http://nemzetiregiok.eu/wp-content/uploads//2019/06/ECI-Support-Statements-Form-51-HU-HU.pdfEmbed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=96805_a_megyei_onkormanyzat_is_tamogatja_a_nemzeti_regiokat" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?