| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Kedves Betegeim, Ismerőseim!Forrás: Békési Gyógyászati Központ és GyógyfürdőMegjelent: 2020 Március 19. ( Csütörtök ) 14:15
dr Bartóki László urológus főorvos tájékoztatója:

Arra az időszakra, amíg a szakrendelésen nem tudunk személyesen találkozni, szeretnék néhány általam hasznosnak vélt tanácsot adni. Olyan gyógyhatású készítményeket, gyógynövényeket ajánlok, melyek recept nélkül megvásárolhatóak a gyógyszertárakban, vagy megrendelhetőek a neten.

Kezdjük a nőkkel: felfázásos,hólyag hurutos panaszok esetén nagyon jó tud lenni az Urzinol 3x2, majd 3x1 tabl. adagban , a Canephron 3x2 tabl., illetve az Utipro-plus 2x1 caps. Elengedhetetlen a bő folyadék fogyasztás, napi 2-3 liter, lehet benne kamillatea, esetleg hársfatea, mert ez utóbbi vizelet hajtó hatású is. A hüvely bemenet égése,gyulladása esetén hasznos lehet a Micovag Plus hüvelykúp, vagy a Vitagyn C hüvelykrém. Kerüljük a túlzottan erőteljes intim mosakodó krémeket ill. folyadékokat!

Férfiak prostata gyulladása esetén mindenképpen érdemes Prostamol Unot vagy Saballot szedni. Kiegészítésként nagyon jó a Proxelan végbélkúp éjszakára felhelyezve. A medence vérkeringését javíthatja a Detralex 3x1 tabl. Bő folyadék fogyasztás javasolt, kerülni kell a fűszeres, csípős ételeket, a tömény alkohol fogyasztását. Ha a vizelési panaszok között dominál a nehéz vizelés, sürgető vizelési inger, akkor hasznos a kisvirágú füzike tea vagy kapszula szedése, valamint a tökmagolaj minden formában.

Vesekő távozása, görcsök esetén No-spa vagy Papaverin 3x1-2 tabl. szedése javasolt, mellé Rowatinex 3x1 caps. segíti a kő távozását. Interneten lehet megrendelni a Magnegold tablettát, mely szintén a kőtávozást segítheti. Természetesen itt is nagyon fontos a bő folyadék fogyasztása, de semmiképpen nem a szénsavas üdítőké! Erős görcsöket nagyon jól tud csillapítani a forró fürdő, vagy tusolás.

Természetesen nem szűnő vagy rosszabbodó panaszok esetén az ügyeleti rendszer segítséget nyújt, de remélem az elkövetkező időszakban erre minél kevesebbszer lesz szükség!

Vigyázzanak, vigyázzatok magatokra!

 

                                                                    dr.Bartóki László, volt és leendő urológus.

Gyula.2020.03.17.


Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?