Hulladékkezelés - fontos információk!


A DAREH felhívása:

2020. március 17-től a személyes ügyfélfogadás az ügyfélszolgálati irodákban és az ügyfélszolgálati pontokon határozatlan ideig SZÜNETEL.

A telefonos, e-mailes és postai úton érkező megkereséseket természetesen kollégáink továbbra is fogadják és ellátják az ezzel kapcsolatos teendőket. A háttérirodai és adminisztratív munkavégzés zavartalanul folyik lehetőség szerint távmunka biztosítása mellett.

 

2020. március 23-tól a hulladékudvarok működése határozatlan ideig SZÜNETEL.

A szünetelés idejére, kérjük a lakosságot, hogy otthon gyűjtsék az ilyen típusú hulladékot, és azt a szüneteltetés feloldását követően vigyék ki a hulladékudvarokba. A hulladékudvarokban a zöldhulladék átvétel is szünetel!

Kérjük, fokozottan ellenőrizzék, hogy az udvarok környékén ne helyezzen el senki hulladékot a szüneteltetés idején!

 

2020. április 15-től a LOMTALANÍTÁS határozatlan ideig SZÜNETEL.

A lakossági kommunális hulladék közszolgáltatás keretében minden településen a jogszabályban előírt évi egy alkalommal történő házhoz menő lomtalanítást tudjuk biztosítani ebben az évben.

Békés Város esetében I. és II. körzetben 2020. március 28. (szombat), illetve 2020. április 4. (szombat) napokon megtörténik, így Önöknél az idei évben ezt követően már nem lesz több lomtalanítás.

 

Szintén 2020. április 15-től a ZÖLDHULLADÉK GYŰJTŐPONTOS ELSZÁLLÍTÁSA határozatlan ideig SZÜNETEL.

Az intézkedés az érintett településeken kihelyezett gyűjtőpontos zöldhulladék gyűjtést érinti csak, a házhoz menőt nem! A konténerek a megadott időpontig begyűjtésre kerülnek és ezt követően nem lesznek kihelyezve. A hulladékudvarokban is szünetel az átvétel.

Ahol házhoz menő lakossági zöldhulladék gyűjtés működött, azt társaságunk továbbra is ellátja folyamatosan.

Békés Város esetében a Békés, Szarvasi út 64/1. sz. cím alatt volt a kijelölt zöldhulladék gyűjtőpont, ahol április 15-től szünetelni fog az átvétel. Kérjük a lakosok a saját ingatlanaikon komposztálják a zöldhulladékot a korlátozás idején.

 

 

Felhívjuk az ingatlanhasználók figyelmét, hogy a járvány terjedésének megelőzése érdekében a gyűjtőedények kirakása előtt, illetve az ürítést követően minden esetben VÉGEZZENEK FERTŐTLENÍTÉST az edényeken és a tároló helyiségekben!

 

Dolgozóinkat elláttuk a szükséges védőfelszerelésekkel és felkészítést kaptak a biztonságos munkavégzéshez.

 

Intézkedéseink az alapszolgáltatás biztonságos ellátása érdekében születtek, hogy a szükséges humán erőforrás rendelkezésre álljon nagyobb számú dolgozói megbetegedés esetén is.

 

Amennyiben a megbetegedések száma eléri a kritikus mértéket, úgy további szolgáltatáskorlátozások léphetnek életbe, melyről ismételt tájékoztatóban fogjuk értesíteni a településeket és a lakosságot.

 

Kérem, hogy a csatolt lakossági tájékoztatót a helyben szokásos módon tegyék közzé és juttassák el minden érintetthez.

 

VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

 

MARADJANAK OTTHON!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!