A vírusról és a magyar egészségügyről!


Egy koronavírus-gyanús beteg leírta, milyen állapotok uralkodnak az ajkai kórházban. Mivel a pápai eseteket is az ajkai Magyar Imre Kórházba szállítják, érdekes lehet számunkra is az az alábbi beszámoló, amelyben egy várpalotai koronavírus-gyanús beteg írta le tapasztalatait.

Az illetőt az Ajkaiszó idézi:

Még egy hatalmas föhajtás az egészségügyi dolgozóknak, azon belül is az ajkaiaknak.
Az ajkai kórházba hoztak a héten koronavírus gyanúval. Röntgent készítettek, ami tüdőgyulladást állapított meg. Ma, szombaton megjött a teszt (koronavírus) eredménye, és negatív lett. Ha holnap a második teszt eredménye is negatív lesz, akkor a jövő héten hazamehetek.

Az egészségügyi ellátás 200%-os. Mindenki nagyon lelkiismeretesen végzi a munkáját, a műszakjukban végig beöltözve vannak az orvosok és az ápolók, a takarítók szintén. Egy szobában csak egy beteg lehet, az ajtó éjjel-nappal zárva van. Ha be akarnak jönni – ételosztás vagy vizit miatt - kopognak. Nekem fel kell vennem a maszkot és jeleznem, hogy bejöhetnek. Minden steril, mindent fertőtlenítenek, az ételt is.

Minden külön zacskózva van, légmentesen. Az evõeszközök eldobhatóak és minden étkezéshez újat kapunk. Ami megmarad, az veszélyes jellel ellátott szemetesbe kerül.
Kár, hogy ezt csak az látja, aki bekerül. Jó lenne, ha mindenki komolyan venné az intézkedéseket, és jobban tisztelnék az egészségügyben dolgozókat, nagyon nem könnyű nekik.

(InfoPápa)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


koronavírus