Folyamatosan varrják a szájmaszkokat


A Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde dolgozói szájmaszkokat varrnak, hogy segítsenek a járvány elleni védekezésben. Erről Polgár Zoltán, Békés város alpolgármestere számolt be.

A koronavírus-járvány terjedése elleni védekezésben helyi szinten aktív szerepet vállalnak a békési óvodai és bölcsődei dolgozók. Mivel az oktatási, nevelési intézmények nyitva tartása beláthatatlan ideig szünetel, a békési óvodákban és bölcsődékben nem tétlenkednek, az épületek fertőtlenítési és takarítási munkálatai mellett szájmaszkokat varrnak.

 

Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere arról számolt be, hogy a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde milyen módon formálta át a működését a megváltozott helyzetben. A tagóvodák és bölcsődék a lehetőségeikhez mérten szájmaszkokat varrnak különböző méretekben, melyekből a veszélyhelyzet kihirdetése óta 1200 darab készült el. Az elkészült szájmaszkokat az önkormányzati alkalmazottak, intézményi dolgozók kapták. Többek között Kálmán Tibor polgármester a napokban juttatott el 200 darabot a békési Hajnal István Idősek Otthonába.

 

Béres Istvánné igazgató irányításával az óvodák és bölcsődék átálltak a nyári ügyeleti rendre, váltva fogadják a felügyeletet igénylő gyermekeket. A folyamatos takarítás, fertőtlenítés és karbantartási munkák mellett az óvodai és bölcsődei dolgozók bekapcsolódnak a dánfoki tavaszi takarítási munkákba is. A békési óvodavezetés – alkalmazkodva a jelenlegi helyzet sajátosságaihoz – azonnal váltott, és az esedékes óvodai beiratkozásokat már online formában bonyolítja. Jelenleg is gördülékenyen zajlik a gyermekek óvodai előjegyzésének elektronikus érkeztetése, ezért várhatóan a bölcsődei beiratkozást is ilyen módon fogjuk megvalósítani. Szükség van az óvónőink kreatív munkájára, és településünk önkormányzata segítséget biztosít a szájmaszkok készítéséhez szükséges anyagok beszerzésében. Mindemellett koordináljuk, hogy az elkészült darabok tényleg odakerülhessenek, ahol a legnagyobb szükség van rá – hangsúlyozta Polgár Zoltán alpolgármester.    


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!