A Békés belvárosában zajló fejlesztésekről


Városrehabilitációt célzó, környezettudatos pályázat, a „Zöld város kialakítása” keretében láthatják a lakosok az Erzsébet-liget folyamatos megújulását. Megújul a „gödör” a ligetben, és a közbiztonság növelését térfigyelő kamerák felszerelésével fokozzák a belváros több pontján.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program felhívásán elnyert, mintegy 300 millió forintos támogatás teszi lehetővé, hogy Békés Város Önkormányzata a városközpont egyik legforgalmasabb részét, az Erzsébet-ligetet vonzóbbá, élhetőbbé tegye. A képviselő-testületünk a közterületek környezettudatos, család- és klímabarát megújítását tűzte ki célul, ennek megvalósításához nagy segítséget nyújt ez a vissza nem térítendő támogatás – nyilatkozta Mucsi András önkormányzati képviselő. Választókerületem frekventált helye az Erzsébet-liget, ahol a zöldfelületet a családok nagyon szeretik használni. A játszótér és a hatalmas park igazi kikapcsolódást jelent a békési lakosok számára.

A projekt részeként megújul a helyiek által „gödörnek” nevezett ligeti rész, itt ugyanis lecseréljük a térburkolatot, párásító és napóra kerül kihelyezésre. Felújítjuk az Erzsébet-hidat, ami a ligetet a Karacs Teréz utcával köti össze, az elkopott, elhasználódott alkatrészeket cserélik a szakemberek és a faszerkezet felületkezelésére is sor kerül. Az Élővíz-csatorna liget felőli partján, a közkedvelt sétánnyal párhuzamosan, a Karacs Teréz utca felől is kialakítunk egy hasonló sétaútvonalat, ahol térfigyelő kamera is szolgálja majd a lakosok biztonságát.

A Fáy utcai játszótéren, a Széchenyi téren és a Piac téren is további térfigyelő kamerákat szerelnek majd fel – tette hozzá Balog Zoltán, aki az érintett területek egy részének önkormányzati képviselője. Deákné Domonkos Julianna kulturális tanácsnok a beruházás kapcsán hangsúlyozta, hogy a rendezvénytéren kihelyezésre kerülő új szabadtéri színpadon számos program megrendezése válik lehetővé a későbbiekben is.  

 

A 300 millió forintból nem csak az Erzsébet-liget szépül, hanem a Fáy utcai futópálya építése, fásítás, szabadtéri tornapálya (street workout) is megépül. A Piac téren új parkolók kerülnek kialakításra, a Karacs Teréz utcában új játszótér várja majd a gyerekeket.  

 

 

 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!