Békésen nem lesznek további szigorítások a hétvégére.


Kálmán Tibor polgármester közleménye:

Magyarország Kormánya a 118/2020. (IV.16.) Korm. rendeletével felhatalmazta a polgármestereket, hogy szigorúbb korlátozásokat alkalmazzanak a településeken a hétvégén, 2020. április 18. (szombat) 00:00 órától 2020. április 19. (vasárnap) 24:00 óráig.

 

Békésen NEM FOGUNK TOVÁBBI SZIGORÍTÁSOKAT BEVEZETNI A HÉTVÉGÉRE, kérem, hogy az eddigi intézkedéseket, előírásokat mindenki ugyanolyan fegyelmezettséggel és türelemmel tartsa be, ahogyan azt tette ez idáig is. Így van esélyünk a járvány terjedésének lassítására, megfékezésére.

 

Az országos adatokat tekintve Békés megyében van a legkevesebb fertőzött, a legfrissebb adatok szerint 12 fő. Ez is azt igazolja, hogy lakosaink fegyelmezett magatartást tanúsítanak a jelenlegi helyzetben.

 

Továbbra is érvényben van az egymástól való távolságtartás minden tekintetben az utcán, a boltokban, a közterületeken. Nyomatékosan kérem a lakosokat, hogy ne csoportosuljanak sehol, többek között a grundon, a szabadtéri parkokban, a trafikoknál, még az Asztalos kútnál, vízért sorban állva sem! Tartsák be a megfelelő távolságot egymástól! Vigyázzunk magunkra és egymásra!

 

Kellemes tavaszi hétvégét kívánok minden békési lakosnak!

 

Töltsék hasznosan az időt OTTHON!

 

2020. április 17.

 

Kálmán Tibor, Békés város polgármestere

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!