Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz


Látva a Magyarországot érő támadásokat, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöksége elérkezettnek látja az időt, hogy ismét megszólaljon. A KÉSZ nem pártpolitizál, de elismer minden olyan felelős, keresztény elveken alapuló tevékenységet, amely az összmagyarság érdekeit szolgálja. Meglátásunk szerint a magyar kormány sikeres erőfeszítései ilyen irányúak.

Ami most országunkra zúdul, az a 21. századi globalizmus árnyoldalának pusztító áradata. Mindezt az a szekularizmus gerjeszti, amelyben az istenhitet a szélsőségesen liberális ideológia és a pénz imádata váltotta fel. A támadás fókusza a V4-ek, főként Lengyelország és hazánk, azok az országok, amelyek nemcsak a nemzeti, hanem a keresztény értékek mellett is kiállnak.

A jelenleg komoly politikai válságot megélő EU-ról bebizonyosodott, hogy igazi erejét az őt alkotó nemzetállamok adják. Eljött az idő: vissza kell térnünk az unió keresztény gyökereihez, az alapító atyák által is képviselt, de régen száműzött eszmékhez. El kell fogadnunk, hogy az EU erős nemzetállamok gazdasági közössége, és meg kell szabadulnunk az Európai Egyesült Államok rémétől. Mert enélkül nincs esélyünk arra, hogy újból a világ számottevő tényezőjévé váljunk. Azé a világé, mely ismét megtalálja Istent, és a bukott globalizmust feledve a nemzeti felemelkedést szolgáló, teremtésvédő lokalizmuson alapszik. És ne feledjük, hogy jár a taps az első vonalban harcolóknak, de a végső győzelemhez kell az ima is.

Budapest, 2020. április 21.

 

a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöksége


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!