Megérkeztek a dánfoki interaktív látogatóközpont eszközei


A csütörtöki napon megérkeztek a Békés-dánfoki Üdülőközpont interaktív látogatóközpontjának kialakításához és berendezéséhez szükséges eszközök.

Erről Kálmán Tibor polgármester írt Facebook oldalán

A természeti értékek megőrzése, védelme és népszerűsítése Nagyszalonta-Békéscsaba határmenti térségben című projektből kialakított interaktív látógatóközpont célja, hogy a város természetvédelmi területeiről, helyi természeti értékeiről, növény és állatvilágáról részletes tájékoztatást nyújtson.

A hamarosan látogatható Körösök Világa elnevezésű bemutató terem kialakításához Békés és környékének környezetét bemutató enteriőrők, egyedi szoftverek és informatikai eszközök, valamint bútorok, egyéb berendezések, mint kiállítási és bemutató eszközök, projektorok, LED televíziók beszerzésére került sor. A látogatók hamarosan megismerkedhetnek az Élővíz-csatorna, a Fehér-, a Fekete- és a Kettős-Körös menti települések múltjával és jelenével, jellemző élővilágával, és a konferenciaterem is számos szakmai rendezvénnyel, szemléletfejlesztő programmal -többek közt zöldiskola, ökoklub - várja majd az érdeklődőket.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!