Három tűzoltó kapott elismerést Szent Flórián nap alkalmából.


Szent Flórián napon, a tűzoltók védőszentjének napján idén nem tartottak központi rendezvényt, így a Békési Önkormányzati Tűzoltóság a békési tűzoltó állomáson tisztelgett a május 4-én megtartott világnapnak.

Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere, a helyi tűzoltóság alelnökeként elismeréseket adott át Araczki Zsolt tűzoltó parancsnokkal közösen három tűzoltónak.

A tűzoltók minden napos jelenléte biztonságot nyújt az emberek számára. Mindannyian tudjuk, ha bajba kerülnénk, ezek az emberek azok, akik mindamellett, hogy tüzet oltanak, kimentenek bennünket, ha a helyzet éppen úgy kívánja, akár gólyát is mentenek, hogy egy belógó elektromos vezeték ne veszélyeztesse a madarak életét. Áldozatkész munkájuk a mai járványügyi helyzetben különösen fontos, hiszen – ahogyan korábban már hírt adtunk róla - néhány hete elindítottuk Békés közterületeinek fertőtlenítését – tudatta a tűzoltók alelnöke, Polgár Zoltán. A jelenleg hetente kétszer elvégzett fertőtlenítést önként vállalva, szabadidejüket is feláldozva, lelkiismeretesen végzik a lakosság megelégedésére. A békési tűzoltóságon jelenleg nyolc főállású tűzoltó dolgozik, az ő munkájukat egészítik ki a Hencz Antal Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. A világnap alkalmából Araczki Zsolt tűzoltóparancsnokkal közösen oklevelet és jelképes ajándékokat adtunk át Szitás Péter, Medgyesi Máté és Opauszki János tűzoltóknak.

Szent Flóriánnak a hite miatt kellett meghalnia 1716 éve. A hite miatt és mert kiállt azokért, akiket keresztény hitükért hurcoltak meg. Védőszentként való tisztelete már Magyarországon is több évszázadra tekint vissza, vértanúságának napját 1991 óta újra ünnepelhetjük Magyarországon, valamint 1999 óta egyben a tűzoltók világnapja is.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!