Zöldül az Erzsébet-liget


- hamarosan kiültetésre kerülnek az egynyári virágok

Az Erzsébet-liget felújításának lezárásaként a feldúlt terület rendezését végzik el a szakemberek. A füvesítés két héttel ezelőtt kezdődött, mely része a teljes ligetet érintő Modern Városok pályázati programnak. A projekttel párhuzamosan, ezzel egy időben Békés Város Önkormányzata a közterületeket egynyári virágpalántákkal színesíti a minden évben megszokott módon.

A ligetfelújítást, a városrész élhetőbbé, vonzóbbá tételét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program felhívásán elnyert, mintegy 300 millió forintos támogatás teszi lehetővé, hogy Békés Város Önkormányzata a városközpont egyik legforgalmasabb részét, az Erzsébet-ligetet vonzóbbá, élhetőbbé tegye. A projekt részeként megújult a helyiek által „gödörnek” nevezett ligeti rész, itt ugyanis lecserélték a térburkolatot, párásító és napóra kerül kihelyezésre. Felújítják az Erzsébet-hidat, ami a ligetet a Karacs Teréz utcával köti össze, az elkopott, elhasználódott alkatrészeket cserélik a szakemberek és a faszerkezet felületkezelésére is sor kerül. Az Élővíz-csatorna liget felőli partján, a közkedvelt sétánnyal párhuzamosan, a Karacs Teréz utca felől is kialakításra kerül egy sétaútvonal, ahol térfigyelő kamera is szolgálja majd a lakosok biztonságát. A Fáy utcai játszótéren, a Széchenyi téren és a Piac téren is további térfigyelő kamerákat szerelnek majd fel.

Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere elmondta, hogy jövő héten kezdődik Békés városában az egy nyári virágok ültetése Szokai László főkertész irányításával. 11765 db egynyári virágpalántát fognak ültetni a város több pontján, többek között a bíróság előtti járda mellett, a kerékpárút mellett és az Erzsébet-ligetben. A közismert egynyári növények közül nagy számban begóniák, dáliák és petúniák színesítik majd a várost. Az idei évben a városban zajló beruházások, fejlesztések miatt módosult a közterületi virágágyások helye.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!