| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Mezőberénybe látogatott Soltész Miklós államtitkárForrás: BékésMátrixMegjelent: 2020 Május 14. ( Csütörtök ) 09:26
A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke az NHKT döntés alapján fertőtlenítőszereket adott át a városban két évtizede működő Mécses Szolgáló Közösség Egyesületének.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a bentlakásos otthonokban dolgozók óriási munkát végeztek, rendkívüli erőfeszítéseket tettek, hogy a járvány miatt hozott szabályokat betartsák, a lakók biztonságát megőrizzék. Ezt a munkát segíti a szerdán átadott adomány is.

Az eseményen részt vett Dankó Béla országgyűlési képviselő, aki elmondta: az összetartozást, az egymásra való odafigyelést is szimbolizálta a szerdai adományátadás.

„A járványhelyzet megmutatta, hogy mi magyarok képesek vagyunk összefogni, egymást erősíteni a nehéz helyzetekben. Bízom benne, hogy ez a gondolkodásmód hosszú távon tovább él majd.” – tette hozzá a képviselő.

A Mécses Egyesület legfőbb célja, hogy a fogyatékkal élő embereknek közösség alapú szociális szolgáltatásokat biztosítson, és olyan kis létszámú otthonokat tartson fenn, amelyek a városban élő emberek körülményeihez hasonló élet lehetőségét biztosítja részükre.Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=97377_mezoberenybe_latogatott_soltesz_miklos_allamtitkar" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?