Reményhíres sikerek a Kálti Márk országos történelem versenyen


Reményhíres sikerek a Kálti Márk országos történelem versenyen

Reményhíres sikerek a Kálti Márk országos történelem versenyen

Fenntartónk segítségével hosszú évek óta nevezünk a Kálti Márk országos történelem versenyre. A névadó, a XIV. században élt Kálti Márk pap, történetíró, a magyar középkor egyik legkiemelkedőbb forrásának, a Képes krónikának feltételezett szerzője.

Jelen voltunk már ezen a versenyen hetedikes, nyolcadikos tanulóval is, de az idén csak ötödik és hatodik évfolyamon hirdették meg a versenyt. A harmadik fordulót Budapesten, a Budapesti Műszaki Egyetem főépületében szokták megrendezni.

A gyerekek most is nagy lelkesedéssel vettek részt a válogatón, majd az iskolai döntőn, méghozzá sikerrel, hiszen továbbjutottak az országos megmérettetésre. Az idén sajnos nem személyes jelenléttel tudtak bizonyítani tanítványaink a járványügyi helyzet miatt.

2020. május 04-én reggel 9-kor került sor az országos fordulóra online formában. Már hetekkel a verseny előtt megkezdődött a felkészülés. Két ötödikes tanuló, Ásós Tibor és Nagy László Dániel került be az országos döntőbe kitartó szorgalmuknak és egész éves folyamatos tanulásuknak köszönhetően. Ügyesen helytálltak, teljesítményükkel a középmezőnyben végeztek.

Szeretettel gratulálunk a fiúknak és felkészítőjüknek, Prorok Ágnes tanárnőnek!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!