| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Talán hamarosan okos zebrán kelhetünk át Békésen is?Forrás: BékésMátrixMegjelent: 2020 Május 25. ( Hétfő ) 12:34
Okos zebra kialakításáról egyeztetett a napokban Polgár Zoltán, Békés alpolgármestere. A település lakosainak közlekedésbiztonságát fokozná ez a rendszer, ami az útburkolatban elhelyezett aktív LED-prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét a gyalogátkelőn áthaladó gyalogosra.

A közlekedésbiztonság kérdését kiemelten kezeljük a városban, úgy gondolom, hogy Békés jól áll ezen a területen, de fejlesztésekre mindig szükség van. Az országban már számos helyen működik hasonló rendszer, erről az innovációról Benkó György biztosítási szakemberrel beszélgettem – mondta az alpolgármester. Hogy mitől is okos? Ugyan nem csatlakozik (még) az internetre, nem mér pulzust, de a beépített érzékelői észlelik, ha egy gyalogos át akar kelni. Az útburkolatba telepített visszajelző fények villogással figyelmeztetik a közeledő autósokat, ez főleg szürkület után lehet hatékony. Már vizsgáljuk a lehetőségeket a megvalósítására vonatkozóan, véleményem szerint is nagyon hasznos lenne. Több helyszín is felmerült, személy szerint a legideálisabbnak a Rákóczi utcai fejlesztést tartanám, a lakossági jelzések közül is több ezt támasztja alá. Mindenesetre a végső döntés meghozatala előtt a rendőrséggel és a polgárőrséggel is egyeztetni fogunk – összegezte a terveket az alpolgármester.Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=97468_talan_hamarosan_okos_zebran_kelhetunk_at_bekesen_is" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?