| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

HatárjárásForrás: Virág István Esemény időpontja: 2020 Május 26. ( Kedd ) 09:00
Helyszín: Békés
Békési Kisgazdakör Egyesület kiemelkedő eseménye a határjárás, amelynek során lovas fogatokkal járják be a külterületünk egy részét és Isten áldását kérik a termények betakarítására. Ez a hagyományápoló esemény a szokásos formában a koronavírus-fertőzés veszélye miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem valósulhatott meg.

Határjárás nagyon szűk körben lett lebonyolítva. Az egyesületi tagokat Tarkovács István a Békési Kisgazdakör elnöke és Hégely László ny. agrármérnök-tanár, kisgazdaköri tag képviselte. Részt vett még a Határjáráson  Kálmán Tibor Békés város polgármestere és Molnár Máté református lelkész.

A Rosszerdői határban Tarkovács István a Kisgazdakör elnöke ismertette a Határjárás jelentőségét a hagyománymegőrzés szempontjából, majd Molnár Máté református lelkész vezetésével tartott közös imádság után kezdetét vette a Határjárás. Második állomás a Pálfi tanya volt a volt, ahol a hagyományoknak megfelelően megvendégelték a résztvevőket. Harmadik állomás a TÜNDÉRKERT volt. Mindhárom állomáson Hégely László ny. agrármérnök-tanár tartott rövid ismertetőt a mezőgazdasági termeléssel kapcsolatban, majd közös imádság után Molnár Máté református lelkész Isten áldását kérte a termények betakarítására és a Határjárás résztvevőire.

Határjárás a Békési Polgárőrség KHSZ tagjai biztosították.

 Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=97484_hatarjaras" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?