| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Tizenötezer harang zúg majd Trianon évfordulóján -Forrás: BékésMátrixMegjelent: 2020 Május 29. ( Péntek ) 09:18
békési kezdeményezésre! A Magyar Nemzet közölt tegnap interjút Dr Pálmai Tamással. A kezdeményezés ötletgazdája Dr Szuromi Pál, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének békési tagja.

Akár tizenötezer templomban, imaházban is megkondulhatnak egyszerre a harangok Kárpát-medence-szerte június 4-én, a trianoni békediktátum százéves évfordulóján – erről tájékoztatta a Magyar Nemzetet  Pálmai Tamás, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) országos elnökségi tagja.

Mint ismert, a szervezet korábban felekezettől függetlenül felkért minden Kárpát-medencei egyházközséget és gyülekezetet, hogy június 4-én, magyar idő szerint 16 óra 30 perckor száz másodpercig szólaltassa meg temploma, imaháza harangját a százéves évfordulójára. Kérték továbbá azt is, hogy a harangszó után mondjunk el egy Miatyánkot a magyar nemzet egységéért és a keresztény/keresztyén hit védelmében, kapcsolódva ezzel a nemzeti összetartozás évéhez. Dr Pálmai Tamás szólt arról is, hogy csak Erdélybe ezerötszáz megkeresést indítottak, de szerte a Kárpát-medencébe is eljuttatták felhívásukat, így június 4-re a számítások szerint 15 ezer templom, gyülekezet csatlakozhat a kezdeményezéshez. 

A teljes cikk a Magyar Nemzet Online -on olvasható! Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=97516_tizenotezer_harang_zug_majd_trianon_evfordulojan" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?