| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Az M44 gyorsforgalmi út újabb helyszínén tartottak bejárástForrás: BékésMátrixMegjelent: 2020 Május 29. ( Péntek ) 18:18
Pénteken délután a helyszínen is láthattuk, hogy Európában is egyedülálló szerkezetű Tisza-híd épül az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt szakaszán. A bejáráson részt vett Dankó Béla országgyűlési képviselő is, aki beszámolt az ott folyó munkáról.

Mint a NIF Zrt. tájékoztatásából megtudtuk, a szakasz kivitelezése az ütemezésnek megfelelően halad. Folyamatos a töltésépítés a teljes szakaszon. A Tisza-híd támaszainak alapozása a hídfők kivételével elkészült, a pillérek építésén dolgozik a kivitelező – mondta Dankó Béla képviselő.

A beruházás leglátványosabb műtárgya a Tisza folyó felett épülő említett új közúti híd. Ez olyan egyedülálló szerkezet lesz, amelyből Európában egyetlen sincsen és a világon is csak pár darab, hasonló. A híd teljes hossza 556 méter, melyből a 307 méter hosszú mederhíd szakasz biztosítja a folyó feletti közlekedést. A pilonok deformált ellipszis alakúak, ami nagyon egyedivé teszi a látványt. A szerkezetet ekhós szekérhez hasonlítják. A ferdekábeleken függesztett hídpálya pedig legyező formájú szabad kábel elrendezéssel lesz a pilonokhoz rögzítve.

Alig egy hét alatt az M44-es két szakaszának építését is láthattuk. Nekünk Békés megyeieknek minden fejlesztés, minden lépés fontos, ami a fővárosba való könnyebb, gyorsabb, biztonságosabb eljutást segíti. Ezek pedig nagyon jelentős lépések – emelte ki Dankó Béla képviselő.Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=97519_az_m44_gyorsforgalmi_ut_ujabb_helyszinen_tartottak_bejarast" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?