| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Trianonra emlékezett Békés városaForrás: Virág István Esemény időpontja: 2020 Június 4. ( Csütörtök ) 15:00
Helyszín: Békés
15 órakor a Kisgazdakör gyertyagyújtásával kezdődött el a békési megemlékezések sora, mely 16:30-kor – egységesen az országos felhíváshoz kapcsolódva a katolikus és református templomok harangozása követett a 100 éves évfordulóhoz kapcsolódva 100 másodpercig.

A katolikus templomban szentmise követte a harangozást, Dr Esiobu Anayo Augustus Ágoston atya vezetésével. A megemlékezés harangjait a Békés Tv élő adásban közvetítette, majd bemutatásra került a csatornán a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából egy imázsfilm Békés városáról, melyet Vámos Zoltán és Simándi Béla operatőrök, valamint Gazsó János fényképész készítettek. Közreműködtek a Belencéres Néptáncegyüttes táncosai. A film ötletgazdája Hankó Tamás néptáncpedagógus, az együttes művészeti vezetője.

 Trianon előestéjén Polgár Zoltán alpolgármester, református persbiter tett közzé egy videót, melyben Békés testvértelepüléseivel együtt közösen emlékezett az évfordulóra.

19 órától ünnepi megemlékezés volt a Honfoglalás téren a Trianon emlékműnél. Az esemény részt vett Dankó Béla Békés és térsége országgyűlési képviselője és Zalai Mihály a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.   

Szeverényi Barnabás mondta el Juhász Gyula Trianon című versét, beszédet mondott Kálmán Tibor, Békés város polgármestere, amit a Belencéres Néptáncegyüttes és a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar megemlékező műsora követett.

A rendezvény a Szózattal és gyertyagyújtással zárult. 

 Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=97567_trianonra_emlekezett_bekes_varosa" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?