| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Videokonferencia a Nemzeti Összetartozás Éve jegyébenForrás: Békés Megye Önkormányzata Megjelent: 2020 Június 5. ( Péntek ) 10:05
Hargita megye szervezésében online kerekasztalon vett részt Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, Böjte Csaba Ferences rendi szerzetes, a 13 magyarországi testvérmegye vezetője – közöttük Zalai Mihály -, az RMDSZ szenátorai, parlamenti képviselői és V. Németh Zsolt miniszteri biztos.

A Hargitai Megyenapokon évről éve találkoztak a testvérmegyék vezetői, képviselői, a politikai élet szereplői, mindazok, akik a partnerségi kapcsolatok erősítésén munkálkodnak. A Nemzeti Összetartozás Évében Hargita megye ezt még inkább hangsúlyozni szerette volna közös programok, események szervezésével, azonban mindez a koronavírus-járvány miatt meghiúsult, pontosabban online formában valósult meg. A programsorozat részeként szervezett Hargita megye közös videokonferenciát, melyen részt vett Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, Böjte Csaba Ferences rendi szerzetes, a Hargita megyei polgármesterek, a 13 magyarországi testvérmegye és a testvértelepülések vezetői, valamint neves romániai és magyarországi elöljárók.

Kelemen Hunor elmondta: 70 év agresszív asszimiláció után 30 éve viszonylagos szabadság következett, 10 éve pedig fordulópont történt a nemzetpolitikában, erősödik a nemzeti összetartozás. A testvérmegyék tapasztalataikat osztották meg együttműködésük fejlesztése érdekében, valamint egymás támogatására irányuló kezdeményezésekkel éltek.

Mindezek után - szimbolikusan - egy közös nyilatkozatot fogadtak el a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a testvérkapcsolatok megerősítése érdekében, végül erdélyi népdalénekesekkel együtt közösen elénekelték a magyar és a székely himnuszokat.

 Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=97572_videokonferencia_a_nemzeti_osszetartozas_eve_jegyeben" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?