Pedagógusok köszöntése a Reményhírben


Pedagógusok köszöntése a Reményhírben

Pedagógusnap, kicsit máshogy   A Reményhír Intézményfenntartó Központ misszióvezetője és főigazgatója ünnepélyes keretek között ismerte el és köszönte meg a Reményhír Intézmény pedagógusainak, nevelő-oktató munkát segítőinek áldozatos munkáját a pedagógusnap alkalmából. Köszönetüket fejezték ki az Eötvös József Általános Iskola és az Epreskerti Óvoda dolgozóinak, hogy egész évben kitartó, lelkiismeretes oktató-nevelő munkát végeztek, elismerésre méltó rendezvényeket szerveztek a szülők és családok bevonásával. Sikereket, eredményes és hatékony munkát kívántak az intézmény pedagógusainak.  

Gondolatok pedagógusnap alkalmából

Hátrányos helyzet. Többet kell befektetni, a hátrányt csökkenteni kell, sőt a hátrányból előnyt kovácsolni.
Rasszizmus. Józan ésszel fel nem fogható indulatok, állati ösztönök, verbális és fizikai bántalmazás jön elő, még nagy tekintélyű, művelt, a társadalom által megbecsült emberekből is.
Misszió. Feladata, hogy jó hírt, igazi megoldásokat közvetítsen, s olyan szeretetet és elfogadást adjon tovább, ami képes életeket, sorsokat megváltoztatni.

Kedves PEDAGÓGUSAINK – így nagybetűvel!

Ti olyan feladatot vállaltatok magatokra, ami túl mutat a tegnap tapasztalatain, a ma kihívásain. Ti a jövőt építitek. A gyermekek felnőnek, s hogy mit visznek magukkal, azt sok tekintetben a ti személyiségetek, hozzáállásotok, tudásotok és elkötelezettségetek határozza meg. Köszönjük, hogy vagytok! Köszönjük mindazt, amit a jövőbe fektettek. Mi ott vagyunk mögöttetek és mellettetek, hogy segítsünk feltöltődni, utat mutatni, s ha tudjuk, problémáitokat megoldani.

Isten áldása legyen rajtatok és merítsetek belőle sok-sok erőt, inspirációt, vigasztalást és bátorítást.
Munkátok nem hiábavaló!

Szeretettel:
​Durkó Albert misszióvezető


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!