Lehetek Én is - vészhelyzetben is.


A „Lehetek Én is” Elsőként lakhatást biztosító programot komoly kihívás elé állította a 2020. március 11-én kihirdetett járványügyi válsághelyzet.

A jelenleg 7 fő lakhatását biztosító program a szigorú óvintézkedések mellett, tovább folytatta támogató, szupportív tevékenységét. A hajléktalanságból a többségi társadalmi életet „próbálgató” ügyfelek mellé a teljes projekt személyzet felsorakozott. A fokozottan érzékeny időszakban a rossz mentális és fizikális állapotban lévő ügyfelekkel meg kellett értetnünk és tanítanunk az idősáv kereteket; a védőfelszerelések használatának szükségességét. Nehézségként élték meg a kérésünket, miszerint a barátokkal, sorstársakkal ne találkozzanak. A március 11-ig be nem fejezett csoportfoglalkozásokat felfüggesztettük. Az állapotjavító szolgáltatások telefonon, illetve online zajlottak.

Sajnos a megkereső munkát is fel kellett függesztenünk, mely a szokatlanul hideg tavaszi időszakban történt. A Hajléktalanok Átmeneti Szállásán a kezdeti időszakban felvételi tilalmat vezetett be a szakhatóság; a piaci alapú bérlemény kínálat is minimalizálódott.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!